Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Eventjes rusten


Geschreven door De Vos
11 juni 2019 09:47
Categorie: Verdriet

Leestijd: < 1 min.
Aantal keer gelezen: 29 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 0
 0


een bank
in het park
eventjes rusten
 
wind blaast zacht
regendruppels
uit de boom
op mijn wangen
 
langs mijn plooien als tranen
 
hoe graag zou ik nu geloven
dat die vlinder op mijn hand
niet gewoon
een vlinder is
 
de vale schaduw
meer is
dan die van de tranende boom
wuivend in de zuchtende wind
 
de jaren zijn verlegd
het gemis
nog niet
 
 
© De Vos. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
leuk gevonden door: Fons, Breinpijn
Profiel foto van Breinpijn
Oef, zeker in het laatste gedeelte van het gedicht wordt het emotioneel. En ten leste is daar de apotheose. Zo droef. Een plaats aan verdriet geven is om de donder niet makkelijk. Het kan wel, maar het vergt energie. Hier is dat verdriet nog niet verwerkt, maar ook dat kan. Soms kan verdriet een leven lang duren. 
Ik vind hem prachtig; korte rake zinnen afgewisseld met gedragenwoorden. 

Wat een diepe, mooie en gevoelige reactie Ron. Het gemis en het verdriet is nog helemaal niet verwerkt na al die jaren. Ik denk dat het blijvend is. Reacties als deze en de mooie sterren maken het makkelijker om dragen.
Bedankt hiervoor
Groetjes
Eric
Profiel foto van switi lobi
In rake bewoordingen mooi en emotioneel weergegeven... het is zoals het is en niet anders, een leven lang, ook in pijn. Missen kost stukken van mensen en het maakt dat je je bij tijd en wijle als het ware “uitgehold” voelt, want het gat dat ontstaan is, is niet meer te vullen.


Prachtig Eric, dank je wel.

Bedankt voor jouw mooie woorden switi. Jij weet als geen ander hoe het voelt. Het gemis gaat niet voorbij, want het gat wordt nooit meer gevuld, en het afscheid blijft duren. Een realiteit die we moeten aanvaarden maar niet kunnen, en dat maakt het soms moeilijk.
Bedankt ook voor de mooie sterretjes.
Groetjes
Eric
Nog aanwezig, zo mooi wat verandert, de tijd verkruimelt, zo levensecht nog was.
Heel even weer heel dichtbij ben je, het verrast je altijd..
Heel mooi<img src='img/smileys/shy3.gif' alt='(shy)' Title='(shy)'>neergelegd hier.

Je hebt het zeer mooi verwoord in deze reactie Puck. Bedankt voor deze lieve woorden van herkenning, en ook voor de mooie sterretjes.
Groetjes
Eric
Profiel foto van monkey
Mijn ervaring is dat het gemis blijft, maar de scherpe kantjes gaan er vanaf.
Soms zou je het anders willen en vind je iemand te jong of die persoon heeft geen lans gehad en zou dat moeten hebben in je gevoel. Toch ook wanneer er iemand gaat die ouder is en zijn of haar leven heeft gehad zou je af en toe even terug willen zien om te tonen hoe het nu is.

Dag marja. Mijn vader en moeder zijn respectievelijk ruim 5 en 4 jaar geleden overleden en het gemis is er nog steeds. Het is waar wat je zegt, dat het zachter wordt, maar soms heb ik een melancholieke bui en dan weegt het weer zwaarder. Voornamelijk ook de onomkeerbaarheid. Graag wil ik dan geloven dat die vllinder een boodschapper is, maar in mijn rationele denken weet ik dat het gewoon maar een vlinder is, niet meer of minder.
Bedankt voor je mooie reactie.
Groetjes
Eric
Profiel foto van esperanza
Dit is prachtig geschreven! Proficiat, Eric!

Bedankt voor de mooie complimenten Sila, en voor de prachtige sterretjes. Vader is ruim 5 jaar overleden en moeder 4 jaar. Het gemis blijft.
Bedankt nogmaals voor je mooie reactie.
Groetjes
Eric