Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Hop, hop, hop


Geschreven door Mien
5 december 2017 09:54
Categorie: Sinterklaas

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 2491 Aantal reacties: 3
Aantal leden : 1
 0
Lieve Sinterklaas,

Dit is een brief opgesteld door alle verenigde Pieten in Nederland. Om u een hart onder de riem te steken. U heeft ons altijd goed behandeld. Grote waardering daarvoor. Dat op de eerste plaats. Maar nu tot de kern. Wij hebben u de laatste tijd zien afdwalen. Een teruggetrokken leven leidde u. Maar dat kan echt niet meer. De tijd dringt. Vanavond is het zelfs al pakjesavond. U kunt hier echt niet blijven zitten in uw pyjama. Ja, we weten van de Pietendiscussie. Maar dat is niet uw probleem. U hoeft zich daarvoor niet verantwoordelijk te achten. Wij als verenigde Pieten van Nederland kunnen best onze eigen boontjes doppen. Onder ons zitten mensen met een universitaire opleiding, weet u. Ja zelfs advocaten en rechters zitten achter ons verschuild. Dat wist u niet? Ach, u moest eens weten, lieve Sint. 

Maar serieus nu. Zo kan het niet verder. Dat zelfmedelijden komt ons Pieten de strot uit. Kom op zeg. Effe douchen, baard trimmen, schoon ondergoed, uw beste tabberd en mantel aan. Mijter op en staf in de hand, we gaan op pad. Ja, u ook. Neem voor de zekerheid ook maar een paar paracetamol in. Hoezo? Nou we hebben wel gezien dat u met hop, hop, hop, hop, uw gedachten trachtte te benevelen. Maar drank lost niets op, lieve Sint. Dat moet u toch weten? Weet u nog, afgelopen zomer, Cuarenta Y Tres? Does it ring a bell? Precies. Dus laat die kleine biertjes maar even staan. Hop, hop, hop, die mantel aan. We gaan subiet de daken op. Zodra het wat gaat schemeren. Americo staat ook al vol ongeduld te trappelen. O ja, en we kunnen ook wel wat hulp aan de lopende band gebruiken. Wie die blauwe bolle mannetjes zijn? Oh, gewoon, wat uitzendkrachten. Alle hulp in onze cadeautjeshal is op dit moment welkom. Ja, ook die van u. Nu! Opschieten dus.

Liefs, 

Vereniging van (een beetje verontrustte) Pieten
© Mien. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van monkey
Ik hoop echt dat het helpt deze peptalk.

Absoluut.
Profiel foto van Ryara
Ben benieuwd of ik hem vanavond nog te zien krijg. 

zitten achter ons verschuild...achter ons verscholen (teacher)

Bij ons is ie langs geweest.
Verschuild, verscholen kan allebei:
https://onzetaal.nl/taaladvies/verschuilde-verschool
Profiel foto van haarle15
Zie de maan schijnt door de palmbierboom, makkers staan gereed voor Klaas, heerlijk avondje is gekomen, avondje van huttenkloas.Vol verwachting klinkt ons... hop, hop, hop.