Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Och Sinterklaas


Geschreven door sacrajewa
3 december 2017 20:17
Categorie: Sinterklaas

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 247 Aantal reacties: 7
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Lieve Sinterklaas,
 
Eindelijk durf ik u een brief te schijven. Eindelijk, omdat het vierenzestig jaar duurde. Eerst was ik te jong, toen te verlegen en daarna te opstandig.
Maar bij het horen van uw beslissing te stoppen met de viering van het Sinterklaasfeest, ben ik gelijk gaan zitten om u te schrijven.  Ik wil u namelijk vragen om niet te stoppen met de jaarlijkse viering van uw verjaardag. Ik zal u vertellen waarom…
 
Als kind mocht ik u eens ontmoeten. Het was op school. Tot daar kende ik u enkel van prenten en verhalen. Op pakjesavond was u altijd te druk om bij ons thuis te komen. Zwarte Piet zette dan stiekem een wasmand cadeautjes voor de deur.  Kleurpotloden, Sjors en Sjimmie – strips, een chocoladeletter, een tol en soms chocolademuizen. Een feest, maar écht feest was het die keer op school. Daar zat u in levende lijve en ik mocht bij u komen. Wat had u lieve ogen en een mooie diepe stem.  Zwarte Piet zong het liedje mee dat ik voor u zong: “Zeg moeke hoor eens even, een pop had ik zo graag…”   Het voelde goed toen uw hand over mijn haren streek en u vertelde dat het liedje u blij had gemaakt. Wat was ik trots.  
 
Datzelfde gevoel wilde ik jaren later ook mijn kind geven. Het lot besliste anders. Voor mijn lieveling leven kon, was het leven al voorbij. Ik stond met lege armen. Het was 5 december 1972.
 
Sinterklaas, ik was zo graag moeder geworden… oma geworden. Ik had zo graag manden vol cadeautjes naar binnen gesleept op uw verjaardag. Ik had zo graag mijn kind en later mijn kleinkinderen bij uw stoel zien staan zingen. Wat zou ik trots zijn geweest en u blij. Het mocht niet zo zijn. We hebben dat gemist.
Maar elk jaar hebben u en ik een kinderhart gevuld met liefdevolle gedachten.
Zeg me alsjeblieft dat we dat volgend jaar weer zullen doen.
 
Elk jaar weer…
Lieve Sinterklaas, u bent meer dan u denkt te zijn, u geeft meer dan u denkt te geven.

Groet van mij,
dagdag
© sacrajewa. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Ryara
Wat een prachtige en ontroerende brief is dit. Sacrajewa, ik weet nu des te meer dat ik je heel erg gemist heb. Kom net als Sinterklaas gewoon weer iedere keer langs en schenk ons je mooie verhalen.

(er hoeft geen papiertje om <img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>)

Hey Ryara!  Dank je wel voor de lieve reactie. Je hebt gelijk, ik moet echt meer op deze prachtige site inloggen. Wie weet komt het er weer eens van.
Wat een leuke profielfoto van je.  Zwaai en
dagdag 
Sacra

Door Saatjes link hier weer eens terecht gekomen. Heel graag gelezen, en echt ontroerend <3
Profiel foto van Ivo
hartverscheurend mooi 

...Frutselt hart van Ivo weer in elkaar...
Je hebt 'm helemaal nodig hoor :)

Dank voor de reactie,

dagdag
Sacra
Profiel foto van esperanza
Ontroerend mooi, zoals alle werk  dat ik van jou, al heb mogen lezen.Wees niet verdrietig, lieve Sacrajewa iedere is vrouw is in zich ook een moeder.
Liefs, sila.

Je bent een lieverd! Dank je wel voor de reactie en vor het lezen.

dagdag
Sacra
Profiel foto van Breinpijn
Een echte hartenkreet. Als dit de Sint niet over de streep trekt, doet niets het. Een verhaal waarin je zoveel emotie legt en zo mooi geschreven. Evenals je gedichten.

Je moet er toch niet aan denken dat er geen Sinterklaasfeest meer gevierd zou worden he? Dank voor het compliment en de reactie.

dagdag
Sacra.


 
Profiel foto van haarle15
We hebben allemaal wel een beetje van het gekreukte papier, maar proberen het wel eens glad te strijken voor ieder die het nog moet ervaren. Toch een fijne sinterklaasfeest gewenst.

Vroeger Haarle, werd het papier dat om cadeautjes zat bewaard en met de strijkbout glad gestreken. Dus je ziet...toen wisten de mensen al wat een beetje warmte kon doen :) 

Dank voor de reactie

dagdag

Sacra
Profiel foto van monkey
Ik ben aan het rekenen en wat was je jong toen het grote verdriet over je heen kwam.
Wij hebben het verdriet van verlies, maar zeker ook de vreugde van krijgen mogen ervaren.
We hebben Sinterklaas thuis altijd gevierd, toen we klein waren, maar ook dat we ouder waren en getrouwd. Met mijn broers en mijn ouders, ook de aanhang was welkom en moest meedoen.
Je hebt in ieder geval een hele mooie herinnering aan Sinterklaas op school en ik hoop met jou dat de lieve Sint nog heeeeeeel lang langs mag komen.

Een beetje van mezelf en een beetje van maggie, monkey. Fijn dat jullie het sintfeest zo vieren. Dat was bij ons vroeger ook zo hoor,.Dank voor je lieve reactie!

dagdag

Sacra
Profiel foto van Mien
Heb niet alle brieven gelezen. Maar deze had ik zeker niet mogen missen. Roerend. Scherp en voor eens en altijd duidelijk. Sint bestaat. Niet altijd voor iedereen. Maar hij bestaat. Dat het zo nog lang mag blijven. Terecht nog even in de spotlight. 

Dank je wel Mien. Fijn dat je kwam lezen en een reactie achterliet! Fijne dagen en

dagdag
Sacra