Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Sinterklaas


Geschreven door monkey
3 december 2017 13:46
Categorie: Sinterklaas

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 78 Aantal reacties: 5
Aantal leden : 1
 0

Sinterklaas.

Sinterklaas, ik hoop dat mijn verhaal u echt tot andere gedachten brengt, anders ben ik bang dat ik nooit meer zoiets moois zal bleven.
Gisteren vierde we Sinterklaas, want door uw trouwe dienaren, de zwarte Pieten waren een heleboel cadeautjes gebracht. Wel een grote kartonnen doos en een wasmand vol. Omdat we van te voren waren ingelicht kwamen we in de middag gezellig bij elkaar. We zijn mijn dochter, schoonzoon en kleindochter en mijn man en ik. Na het middagslaapje van de kleine meid, die nu 20 maanden oud is, begonnen we met een bak pepernoten en voor iedereen een glaasje fris.
Nienke had al snel door dat er allemaal pakjes stonden in een mooi papiertje en natuurlijk wilde ze graag uitpakken. Het was nog even wennen dat er een naam op stond en dat niet alles voor haar bestemd was, maar toen we vertelde dat Sinterklaas aan iedereen dacht en voor allemaal cadeautjes meegebracht had, accepteerde ze dat al snel.
Alles dat voor Nienke was mocht ze uitpakken en de pakjes die voor een ander waren moest ze geven en dan mocht ze wel helpen. Wat heb ik genoten van het glunderende gezichtje die het heerlijk vond om het papier eraf te scheuren en te kijken wat er allemaal in zat. Daarbij wil ik vermelden dat al het papier door haar netjes in een hele grote zak werd gedaanten keurig werd opgeruimd, er bleef geen snipper op de grond achter.

Lieve Sint, laat me één keer per jaar genieten van de gezichten van de mensen om me heen, wanneer we pakjesmiddag of -avond vieren en laat toch alstublieft deze traditie voortbestaan.
U doet er zoveel mensen plezier mee, daarbij maakt het niet uit of het grote of kleine cadeautjes zijn, want een klein cadeautje kan net zoveel vreugde geven.
Wij hadden het vroeger thuis namelijk niet rijk en de cadeautjes werden gepaard van de gratis zegels de mijn moeder bij de boodschappen deed. Toch heb ik hele mooi herinneringen aan het feest en met een handje pepernoten en een klein cadeautje waren we net zo blij.

U bent bij ons altijd welkom, ook met Piet.
 

 

© monkey. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Ivo
mooi Monkey nostalgisch en o zo waar, feitelijk als een pure diamant

Ivo, ik heb genoten gisteravond en hoop nog vele jaren hiervan te genieten.
Dank je wel voor de reactie.
Profiel foto van Ryara
Sinterklaas moet goed begrijpen dat vooral ook de volwassenen nog zoveel plezier aan deze traditie beleven. Het is heus niet alleen een kinderfeest, opa's oma's. papa's mama's, we genieten allemaal mee.  

Ik heb genoten van jouw brief, fijn dat je ook weer schrijft. <img src='img/smileys/anim_53.gif' alt='<img src='img/smileys/tong4.gif' alt=':p' Title=':p'>c' Title='<img src='img/smileys/tong4.gif' alt=':p' Title=':p'>c'>

Inderdaad het ideeën feest van jong tot oud.
Of je nu cadeautjes uitpakt, rijmt, verpakt of koopt, iedereen geniet. Vaak dubbel,bij het kopen en bij het uitpakken.
Profiel foto van Inte Feelders
Ontroerend mooi je brief en een welkom geheten !!!  <img src='img/smileys/smile3.gif' alt=':-)' Title=':-)'> 

Dank je wel, ik vind het sinterklaasfeest ook altijd heel speciaal.
Profiel foto van J.A. XXer
Morgen weer! Ik sta achter je.

Als dat mogelijk is. Helaas is het bj ons maar een keer per jaar pakjesavond of middag in dit geval.
Voor mijn kleindochter geldt dat niet helemaal, ze heeft ook nog een andere opa en oma en zelfs een overgrootmoeder en overgrootvader. Die viert het op zijn minst drie of vier keer.
Profiel foto van Edith
Een ideaal verhaal. Knisperend knusse gezelligheid. En een kleindochtertje voor wie alles nieuw is en voor wie alles nog komen gaat.  Heerlijk hoor. Nu had het nog avond moeten zijn. 

Dat redde de kleindochter niet. Ik ben. Ang dat het bij ons een aantal jaar in de middag wordt gevierd met volgende maand een kleinzoon erbij. Als ze ouder zijn verschuift het vanzelf naar de avond. Dank je wel voor de reactie.