Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Onze logeerhond, Boots


Geschreven door Henny
17 juli 2015 16:57
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 3 min.
Aantal keer gelezen: 506 Aantal reacties: 9
Aantal leden : 1
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaan
Dat onze hond, Lucky een paar weken geleden overleden is was al snel, in de buurt bekend. Op de vraag of wij nog een nieuwe hond nemen antwoord ik vast: “Nee, we nemen geen hond meer, want ik kan, zeker in de winter, een hond niet geven wat hij nodig heeft, zoals flinke wandelingen. In de zomer een klein hondje als logé in huis nemen, tijdens eens vakantie of zo. Zal ik op z’n tijd wel leuk vinden, mits ie goed luistert en niet trekt.
Afgelopen maandag loop ik door een straat naar de super en opeens komt een vrouw haar huis uit.
“Jou moet ik hebben,” zegt ze enthousiast.
“O,” antwoord ik, “heb ik wat gewonnen?”
Ik ken haar van de hond uitlaten en zo komen we elkaar regelmatig tegen en een praatje is dan snel gemaakt.
“Het is maar hoe je het bekijkt. Jullie hebben veel verstand van honden en nu Lucky er niet meer is wil ik je dat vragen. Mijn dochter moet, vrij onverwacht, met haar man voor vier weken naar Amerika. Hun dochter mag ook mee, maar ze hebben een hond en weten hem niet zo snel ergens onder te brengen. Ze kunnen in nood, hem nog in een manege plaatsen, in een paardenbox. De hond heeft ook epilepsie en heeft op strikt de vaste tijden zijn medicijnen nodig. Dan gaat het goed en krijgt hij geen toevallen. Daar gaat bij die manege niets van komen en daarom wil ik jou vragen: Wil jij die hond voor vier weken in huis nemen?”
“Nou,” antwoord ik, “Vier weken is nog al wat en Peter moet er wel mee eens zijn. Hoe groot is die hond en luistert hij goed?”
“Hij is maar ietsjes groter dan een dagvlinderhondje en hij luistert goed en zit op cursus. De dochter gaat er mee naar KC de kempen. Boots, zo heet hij, is net drie jaar oud”
Bij KC de kempen hebben wij ook  altijd onze honden getraind en ik weet dat ze zeer bekwaam zijn in trainingen geven.
“Ik sta er niet wars tegenover, maar ik overleg toch eerst met Peter. We moeten er samen over eens zijn en anders niet.”
Dat begrijpt ze wel
 
Een uur later sta ik bij haar op de stoep en vertel haar dat het goed is, maar dat wel met de hond eerst kennis willen maken. Het moet ook klikken tussen de hond en ons. Als die klik er niet is, gaat het feest ook niet door.
“Stralend gooit ze de voordeur wagenwijd open en nodigt mij uit om binnen te komen.
“Ik bel meteen mijn dochter en dan kunnen jullie een afspraak maken.”
Om een lang verhaal kort te maken: Om half acht, in de avond staan de eigenaresse en haar dochtertje met Boots bij ons binnen.
Bootst is toch wel wat groter dan een vlinderhondje, want het is een kruising Ierse setter en een Spaanse herdershond. Groter dan Lucky was en zeker een keer zo zwaar. Tijdens het gesprek blijkt dat de dochter wel naar training gaat, maar Boots toch beter naar de puppy training kan gaan omdat de inprentingfase niet goed was. Het eerste half jaar van zijn leven heeft hij vooral in een benche doorgebracht. De vorige eigenaar kon een jonge hond niet aan.
Na wat over en weer gepraat blijkt de wereld weer klein te zijn. De bazin van Boots en ik blijken samen in het dierenasiel gewerkt hebben. Zij liep er stage toen ik daar werkte.
Met de hond en ons klikt het meteen goed. Ondanks dat hij veel te groot en te zwaar is. Luisteren een heel moeilijk woord, besluiten we hem in huis te nemen.
Met het uitlaten vervloek ik hem meerdere malen per wandeling. Ik heb de slipketting en leren riem van onze toenmalige hond, Duitse herder, Tibor uit de kast gehaald omdat ik daar meer zeggenschap mee heb dan met een uitloopriem. Maar, ach. Ik moet ook zo vaak met hem lachen. In het weekend nemen we hem mee naar een terrein dat afgezet is om honden te kunnen trainen en los te laten van de riem.  Daar krijgt hij training van Peter in volgen en minder trekken.
Boots is het waard, maar als de volgende keer iemand zegt dat de logehond iets groter dan een vlinderhondje is en goed luistert, wil ik toch wel eerst minstens een foto zien.
Zich thuis voelen doet ie zeker.
O ja, als je je tuin wilt om laten graven. Ik heb nog een graafmachine in de aanbieding, voor 20 euro, per dag.

                                                                      
 
© Henny. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van astra
wat dapper van jullie om Boots tijdelijk in huis te nemen, hij ziet er wel schattig, maar ook ondeugend uit
sterkte en plezier de komende tijd

Zeker astra en gelukkig hebben we geen model tuin. Voor onze buren zou hij een ramp geweest zijn. Ach, ik heb toch altijd al nieuwe plantjes willen hebben. ;)
Het gaat al een stuk beter, maar het is is voor hem ook een hele overstap. Opeens achtergelaten worden bij mensen die je mar net een keer gezien hebt en nog wel in een vreemd huis. Alleen zijn vindt hij minder, maar dat komt ook wel weer. (dog)
Profiel foto van mamba
Haha, smakelijk verhaal. Hij ziet er wel heel lief uit op de foto. :)

Lief is ie zeker. Lomp ook. Nu, met de boodschappen alleen geweest en ik heb nog geen klacht van de buren gehaard. Dat zal nu ook wel goed gaan. :) 
Profiel foto van Ryara
Ik denk dat Boots nog veel van jullie kan leren en gelukkig is het maar voor tijdelijk, dan is het wel leuk. Je houdt er altijd wel een verhaal aan over. 

Net hoorde ik wat. Keek achter me, stond er een hond breeduit op de eettafel. :D Ook dat moet hij nog even afleren. Hij is overigens wel een schat van een hond en de mensen van wie hij is, kunnen jaren enorm veel plezier aan hem hebben, als hij wat beter luistert. Dat gaat ze wel lukken, want zeker de dochter wil er graag mee op training.

Wat me telkens weer opvalt in je verhalen, Henny, is dat je schrijft zoals je bent.
Heel beeldend en niks poespas, met je twee voeten op de grond.
Dit is misschien niet altijd zo makkelijk, in jouw geval, maar ik weet ook dat je graag lacht en je ook weet dat ik het goed bedoel.
Vanaf het begin van je verhaal, had ik zo'n vermoeden dat de beschrijving van 'Boots' een beetje fraaier zou zijn dan de werkelijkheid.
Je bent weer eens een ervaring rijker ik weet ook dat je er toch (wat) plezier aan hebt beleefd aan dat 'hond'sitten.
Ik wil je hierbij ook nog even sterkte wensen met het verlies van je eigen hond.
Ik heb dit verhaal graag gelezen, Henny.

 

Dank je ive. Lucky vergeten we zeker niet. Ook al hebben we nu een logeerhond in huis. Eigen hond is toch wat anders en die heb je in je hart gesloten.Dat doe je met een logeerhond niet en blijf je afstandelijk. Lucky heeft het bij ons goed gehad en ik denk nog elke dag aan hem. (dog)
Profiel foto van Chanell
Op de eettafel <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'>ja, ik lees de andere reacties gelijk even mee. Heel leuk verhaal, en zo zie je maar weer dat je niet altijd moet afgaan op de eerste beschrijving. Als ik het zo lees kunnen jullie Boots prima aan en zal de eigenaar verbaasd zijn als er straks zo'n gehoorzame hond mee naar huis gaat.
Ik lach wel over die eettafel, maar onze hond lag pas plotseling op de bank <img src='img/smileys/confused0018.gif' alt=':bu:' Title=':bu:'> ik wist niet wat ik zag. Ze keek me aan met zo'n blik van ..oké ik ben betrapt.. en liet zich daarna geruisloos van de bank afglijden.

Hier mag hij wel op de bank en bij hem thuis ook. Stiekem ergens op gaan liggen en net doen of het niet gebeurd is herken ik ook wel. Ze weten natuurlijk niet dat wij kunnen voelen of er op gelegen is. Dat ze warmte afgeven hebben ze niet door. Beter luisteren... Dat zal wel mee vallen. Hij heeft hier dan goede dingen bijgeleerd, maar dan ook onze minder goede dingen overgenomen wat hij thuis weer niet mag, denk ik zo. Hij is her nu graag en dat is heel wat beter dan in een kennel of box. (dog)
Profiel foto van Cornelis
Leuk verhaal, met genoegen gelezen. En nee, ik hoef geen graafmachine. Bij mij in de tuin zorgen mollen al voor genoeg (te veel zelfs) graafwerk.

Een bekende naam. Welkom hier, Cornelis en ik hoop dat je het naar je zin krijgt op Web Tales. Ja, mollen in je tuin is zeker minder. Ik vind het wel fijn dat mijn verhaal je heeft kunnen bekoren. :).
Leuk verhaal kan wel merken dat jullie ook dierenvrienden zijn<img src='img/smileys/smile1.gif' alt=':)' Title=':)'>

Zeker, maar nu nemen we geen dieren meer. Hooguit een logé, maar zeker niet een grote hond, want dat is voor mij niet meer te doen.
Profiel foto van Stella Nomara
Nu weet ik waar ik mijn twee joekels van Schotse Collies naar toe kan brengen als ik met vakantie wil<img src='img/smileys/anim_63.gif' alt='{L}' Title='{L}'>
Ze zouden je prima kunnen vermaken. Ik doe er wel voor beiden een gebruiksaanwijzing bij, ter grote van de Dikke van Dale. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Haha...geintje hoor. Maar ik heb me wel vermaakt met jouw verhaal. Heerlijk en met humor geschreven, dat vind ik heerlijk.
 

:lol: Je mag een ander logéadres zoeken, hoor. Pas als ze niet groter zijn dan vlinderhondjes mag je nog een keer aankloppen.;) Ik heb nog een gedicht over het overlijden van Lucky. Dat moest gewoon geschreven worden.
Profiel foto van Fikske
Ik kwam maar weer eens piepen naar een van je verhalen en vind dit weer typisch Henny. Jij bent een grote hondenliefhebber en Peter waarschijnlijk ook. Dat zag ik op de voorlaatste meeting. Toch zie ik op de foto dat deze hond echt wel 'iets' groter is dan een vlinderhondje (al weet ik bij god niet hoe dat er uitziet).
Tof verhaal Henny. En ik vraag me af of je ondertussen alweer geen goesting voor een nieuw(e) hond(je) hebt?

Een vlinderhondje ongeveer 14 kilo lichter dan die Boots. Dan kun je het verschil wel goed inschatten ;)
Een andere hond willen zou ik zeker wel, maar ik laat mijn verstand boven mijn gevoel gaan. Ik kan, zeker in de winter niet goed meer met de hond er uit gaan. Als een hond niet de goede verzorging kan krijgen waarvan wij vinden dat het nodig heeft. Dan moet je er niet meer aan beginnen. Wel krijgen we in maart een logeerhondje. Luna, een mopshondje. haar kennen we heel goed. Trekken doet ze zeker niet, eerder moet je haar duwen. <img src='img/smileys/snoopy-sm.gif' alt='(snoopy)' Title='(snoopy)'>
Ze weten ons wel te vinden als het nodig is. .

Je verstand gebruik je zeker en ik begrijp dat het uitlaten van de hond voor jou niet eenvoudig is. Toch heb je weer je  hart laten spreken en help je mensen uit de nood.

Dat zit in me Fikske

Weet ik <img src='img/smileys/zoensmileys.gif' alt='(zoen)' Title='(zoen)'>. Een knuffel van mij en Tineke.
O, ik heb nog vijf cavia's, vier kippen, een Sint-Bernardshond en 20 zoetwatervissen en drie exotische papegaaien. Leuk om zulk een adresje te kennen als ik met verlof ga :P. Jij bent toch ook een lamme goedzak hé Hen :-).
 

Valt mee, in maart krijgen we weer een mopshondje te loge, voor een weekend. :P