Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Over mannen en hun sokken


Geschreven door ragazza
8 juli 2015 21:27
Categorie: Humor

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 609 Aantal reacties: 15
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd anoniem ingediend, maar is inmiddels vrijgegevenDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Terwijl ik een onweerstaanbare drang voel opkomen om de batterijen uit de wekker te prutsen, hopt mijn wederhelft op één been door de slaapkamer om zijn andere voet van een sok te voorzien. Het tafereel is zo komisch dat ik ondanks mijn ochtendhumeur in lachen wil uitbarsten. Verder is manlief immers compleet naakt en hoe prachtig gestroomlijnd zijn ongeklede lijf ook is, bepaalde attributen ervan vallen niet te temmen tijdens het huppelen.

Onderhand begin ik te geloven dat sokken bij uitstek de favoriete kledingstukken van de man zijn. Ze worden steeds als laatste van hun voeten gepeld en als eerste weer aan getrokken. Dat het breisel op sommige plaatsen al heel dun geworden is, het elastiek aan de randen lubbert of dat er een voetvinger door een gat komt piepen, vinden ze blijkbaar geen probleem. Daar moet moeder de vrouw maar voor zorgen.

Vrouwen van eerdere generaties voelden dit favoritisme feilloos aan. Zo stopte mijn grootmoeder regelmatig sokken. Dan zat ze gebogen over de gewonde sok, waarin haar linkerhand een vuist maakte, terwijl haar rechtervingers een naald tot minuscule steekjes rond en over het sokkengat dwongen. In de beginjaren van mijn zelfstandige leven, heb ik me er ook even op toegelegd, en - eerlijk is eerlijk - behalve dat het stopsel wat dikker aanvoelde, was er zo goed als niets van te zien. Tegenwoordig behoud ik het voorrecht van stoppen voor de duurdere kledingstukken en enkel als het echt noodzakelijk is.

Het begrip 'duur' heeft heden ten dage natuurlijk een heel nieuwe omschrijving gekregen. Waar oma in haar tijd zelf de sokken breide, koop ik ze nu in pakketjes van drie voor dezelfde prijs als die van haar breiwol. De tijdspanne waarin haar handen een paar voetbuidels konden maken, duurde ongeveer net zo lang als die waarin ik nu een parkeerplaats in de stad vind om vervolgens een sprint naar de sokkenwinkel  te trekken, een keuze te maken uit het assortiment en aan te schuiven tussen de knorrige wachtenden aan de kassa. Mijn eigen breisnelheid ligt iets lager: een riksja-rit naar Timboektoe voorafgaand aan datzelfde winkelbezoek zal eerder de lading dekken. Sinds breigaren naar de hobbyklasse van de levensbehoeften verhuisd is, heeft zijn prijs bovendien een stevige vermenigvuldigingsfaktor ondergaan. Het afgewerkte product zou in mijn geval dus in de super-de-luxe categorie vallen, mocht ik ze zelf breien. Als gevolg daarvan zou ik ze dan ook nog moeten stoppen als de mannelijke teennagel zich een weg naar buiten baant.

Hoeft het nog verder betoog dat er wel andere zaken zijn, waar ik mijn tijd en energie aan wil besteden? Zoals het aanleren en opvolgen van een zekere sokken etiquette aan manlief.
"Schat, je hebt je sokken verkeerd aan. Embleempjes op de schacht draag je altijd aan de buitenkant."
 
© ragazza. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van esperanza
Wat een leuk verhaal. 
Zou mijn vermoedens over wie de schrijver hiervan is, kloppen

en ik had fout....

Blij dat je het leuk vindt, Esperanza. En bedankt voor je bezoek {}

Wat leuk dat jij was. Ja, ik had echt fout. 
Profiel foto van Chanell
Leuk verhaal en ook nog eens heel herkenbaar.Gelukkig hebben we tegenwoordig de scapino.. Ik zal eens raden, geen idee...

Tja, wie had dat gedacht, hè ;) Maar ben wel blij dat het verhaaltje je kan bekoren. Dankjewel voor het langskomen <img src='img/smileys/hug2.gif' alt='(hug)' Title='(hug)'>
Profiel foto van astra

een heel herkenbaar verhaal, ik heb me ook al verbaasd hoe tijden kunnen veranderen, goedkoper en sneller om uit de winkel te halen dan zelf te breien, het stoppen van één nagelgat lukt overigens nog wel binnen deze tijd

Het hangt er een beetje van af hoe groot het gat is en of de rest van de sok niet te dun geworden is. Anders zet ik daar mijn brilletje niet meer voor op, hoor <img src='img/smileys/laugh2.gif' alt=':D' Title=':D'> Bedankt voor je leuke commentaat, Astra {}

leuk om iets van jou te lezen, ik ben nog te kort op de site om al veel van je gelezen te hebben, ik duik ook niet zo veel terug in de historie, het heden geeft me al voldoende genoegen
Profiel foto van Breinpijn
Ik moet zeggen dat de gaten in mijn sokken tegenwoordig wel meevallen. Mevrouw Breinpijn heeft er meer last van; komt door het lopen. Sokken stoppen, wie doet dat nog? Weggooien en nieuwe kopen; lekker makkelijk. 
Een geweldig leuk stukje, vond ik. Als je een item als sokken kunt verbouwen tot zo'n mooi verhaaltje, ben je een goede schrijver en ik denk ook al te weten wie. Zoals gewoonlijk zal ik het wel fout hebben, maar ala.
Erg vermakelijk!

Wauw, dankjewel voor deze complimenten, Breinpijn! <img src='img/smileys/shy3.gif' alt='(shy)' Title='(shy)'> Nu krult mijn neus, hoor.

Hee, Ragazza, dat is aangename verrassing. Met dit vermakelijke verhaaltje heb je ons allemaal op het verkeerde been gezet. Absoluut niet gedacht.<img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'> En ja, mijn vermoeden was dus fout, maar ik ben dan ook niet goed in raden. Overigens, van mij mag je ons meer verblijden met zulke stukjes.
Profiel foto van Beppie
Haha, een erg herkenbaar stukje... doet me denken aan die reclame van die man die in zijn onderbroek op sokken door zijn slaapkamer hopt :).
En nu raden...

Mis gegokt natuurlijk... :(
 

Tja, ik heb ook niet veel meer geschreven de laatste maanden. Enfin, toch geen verhaaltjes meer... Bedankt voor het langskomen, Beppie ;)

Hee Ragazza... leuk weer eens iets van jou te lezen. Ik gokte op Chanell, die schrijft ook vaker zulk soort verhalen.
 

Wauw, voel me wel vereerd <img src='img/smileys/shy3.gif' alt='(shy)' Title='(shy)'>
Profiel foto van Silk
De schrijfstijl doet me aan iemand denken maar ik kan op haar sitenaam niet komen... *denk denk denk*

En ook ik was mis. :)

Wie had je dan gegokt? Ben wel nieuwsgierig, hoor ;) Blij met je bezoek, Silk {}

Ryara vanwege haar China-verhaal.

Wauw! <img src='img/smileys/shy3.gif' alt='(shy)' Title='(shy)'>
Profiel foto van maarten54
Ah, een sokken verhaal, sokken zijn een goede inspiratie bron weet ik van mij zelf.

FF gokken: dit is natuurlijk van ons aller ....

verdikke, mis, dan is het van..., Jammer dat ik niet meer mag

Ok, dus we krijgen nog wat sokken verhalen van jou? Leuk! En nu ben ik dubbel nieuwsgierig, natuurlijk ;) Bedankt, Maarten!
Profiel foto van Naiche
Sokken, een geliefd en tevens gehaat onderwerp. Leuk verhaal, naar mijn smaak iets teveel metaforen gebruikt, maar dat is persoonlijk.
ik ga gokken.

Hoe wist je dat? Heb ik me ergens mee verraden of was het een wilde gok? ;)
Bedankt in ieder geval voor het langskomen en je leuke commentaar, Naiche <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>. De metaforen, daar ga ik nog wel eens naar kijken.

Gewoon jouw stijl Ragazza.  En natuurlijk het feit dat jij een man hebt met een goddelijk lichaam<img src='img/smileys/tong4.gif' alt=':p' Title=':p'>Het enige wat ik miste, waardoor ik twijfelde, was dat je geen enkele Vlaamse uitdrukking hebt gebruikt<img  data-cke-saved-src='img/smileys/anim_59.gif' src='img/smileys/anim_59.gif' alt='<img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'>' Title='<img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'>'>

Dat goddelijke lichaam komt dan ook uit Nederland <img src='img/smileys/anim_59.gif' alt='(giggle)' Title='(giggle)'> Dus ofwel ben ik zijn taal aan het overnemen ofwel was de tekst te kort om door de mand te vallen <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'>
Profiel foto van Henny
Heel herkenbaar en ik heb ook nog sokken gestopt. -voel me opeens oud- <img src='img/smileys/wink3.gif' alt=';)' Title=';)'> Ik denk dat mijn voorgangers dezelfde auteur voor zich hadden als ik. Dus ik wacht nog maar even met gokken. Een goede schrijver is het zeker.

raggaza had ik ook voor ogen. :D

 

O ja? Hoe kwam je daar dan bij? Er zaten toch geen vreemde wezentjes in of dacht jij meteen weer aan dat sokkenmonstertje ;)
Dankjewel voor je bezoek, Henny {} en je lovende woorden.

Ja, aan het sokkenmonster. Op de meeting hadden we het er nog over gehad. :D Naiche was met net voor.
Profiel foto van Fuaran
Wat een amusant stukje. Ik had het eerder gelezen, maar dacht dat miesje de schrijver was.
Als jij zo goed en grappig kunt schrijven, mag jij gerust wat meer plaatsen hoor. (Y)

Wauw! Dankjewel voor deze lovende woorden, Fuaran {} 't Was inderdaad weer eventjes geleden, hé ;)
Profiel foto van Adje
Wat een leuk verhaaltje om de draad weer op te pikken na een lange periode van afwezigheid. Sommige details zijn zo herkenbaar, hihi. Mannen en sokken, het is me wat... Dit nodigt in ieder geval uit om vanaf nu weer wat vaker te komen lezen. 

Dat doet me plezier, Adje! Ik hoop je nog heel veel te zien en nog eens iets van je te lezen ;)
Profiel foto van Ryara
Heerlijk verhaal en gelijk een blik op dat goddelijke lichaam van Max. ;)  Ik zou je nooit herkend hebben, ik zou aan Chanell gedacht hebben geloof ik. Maakt niet uit, een goddelijk verhaal over een leuk onderwerp. Ik zie Peter zich bijna nooit aankleden, wij slapen op zolder en zijn kast is een verdieping lager, ik ga morgen toch eens opletten in welke volgorde dat goddelijke lichaam wordt aangekleed. 
Sokken breien, sokken stoppen, ik heb het geleerd en toegepast, maar dat is wel lang geleden hoor. 

't Was natuurlijk ook alweer een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven had, vandaar misschien ook ;)  Dit verhaaltje vloeide op een half uurtje tijd uit mijn pen, euh toetsenbord. Heel gek, ergens tussen alle codes voor de site plopte ineens dat ene schrijfcelletje in mijn hersenen nog eens wakker en het was niet meer in te tomen <img src='img/smileys/laugh4.gif' alt=':-d' Title=':-d'> 
Oei, als dat morgen maar geen al te gekke toestanden oplevert. Wel focussen op de sokken, hé Ryara <img src='img/smileys/angel2.gif' alt='(a)' Title='(a)'>
Bedankt voor je bezoek en het leuke commentaar!
 
Knap, dat je over zoiets alledaags als sokken, zo'n leuk verhaal kunt schrijven :)
 

Dankjewel voor deze fijne complimenten, Hen* <img src='img/smileys/hug3.gif' alt='{}' Title='{}'>
Profiel foto van Cornelis
Leuk en heel herkenbaar, in die zin dan, dat mijn moeder vroeger mijn sokken stopte en ik dat zelf moest doen toen ik in militaire dienst zat. Mijn vrouw heeft gelukkig nooit mijn sokken gestopt. Afschuwelijk, wat loopt dat rottig met die stopknollen onder je voeten. Blij dat ik dat niet meer hoef mee te maken. 

Dankjewel voor het langskomen en je leuke commentaar, Cornelis <img src='img/smileys/hat.gif' alt='(hat)' Title='(hat)'>
Profiel foto van Stella Nomara
Het leek wel of je over mijn wederhelft zat te schrijven wat betreft de sokkenvoorstelling. Hij wijkt voor geen meter af van de volgorde.
Sokken stoppen heb ik ook nog in een grijs verleden gedaan, maar dat werd niet in dank afgenomen door echtgenoot Mees. "Er zit een harde knobbel in mijn sok", was zijn uitroep die mij deed besluiten om het eens, maar nooit weer te doen.
Al met al een zeer herkenbaar verhaal dat mij zeer geamuseerd heeft, ragazza.

Blij dat het herkenbaar was en dat het je kon amuseren, Stella! Bedankt voor het langskomen {}