Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Bezoek


Geschreven door ragazza
4 november 2014 20:42
Categorie: Humor

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 736 Aantal reacties: 13
Aantal leden : 2
 0
Dit werk heeft op de voorpagina in de spotlight gestaanDe Auteur wil graag inhoudelijk en technisch commentaar op zijn werk
Geachte heer, mevrouw,

Toen ik vanmiddag mijn inkomhal aan het poetsen was, was ik zo ijverig om ook de voordeur en haar stijlen even onderhanden te nemen. Groot was mijn verbazing toen ik uw typische sporen daarop terugvond. De geruite poetsdoek viel prompt uit mijn handen en de stofzuiger kletterde tegen het massief eiken parket. Een oorverdovend lawaai, waardoor de laatste langslapers in de buurt het hoofd tussen de gordijnen staken om mij met open mond van verbazing te zien staan schuddebollen. Zo merkte ik dat u een tijdje geleden bij mij moet zijn langsgeweest.

Het duurde even voor ik van mijn verwondering bekomen was, want het getuigt van een grote eer dat u aan mij hebt gedacht. Ik geloofde dat het er nooit van zou komen. Jarenlang passeerde u hier geregeld in de regio, maar steevast werd mijn adres overgeslagen. U zal daar wel uw redenen voor gehad hebben, daar ben ik vast van overtuigd.

Toch vind ik het bijzonder jammer dat we elkaar zo zijn misgelopen. Had u echt niet even een belletje kunnen geven? Of heeft u dat juist wel gedaan om te controleren of ik thuis was. En dan bent u als een muis op kousenvoeten vertrokken zonder een briefje achter te laten. Het had zo gezellig kunnen worden.

U ziet het: ondanks alles heb ik opgemerkt dat u aan de deur bent geweest. Uw bezoek heeft me bovendien aan het nadenken gezet. Mijn hoofdharen stonden er zowaar rechtovereind van en ik hoorde het kraken onder mijn hersenpan. Echt waar! Waarom zou u na al die jaren van miskenning nu bij mij langskomen? Had u gehandeld uit impulsiviteit omdat u nergens anders in de buurt nog kon aanwippen of was dit bezoek tot in de puntjes uitgestippeld?

Wat uw drijfveer ook geweest mag zijn, misschien is het toch maar beter dat u de volgende keer - tenminste als u niet vindt dat uw redenen van weleer om mij over te slaan gegrond waren - mij even op de hoogte brengt van het exacte tijdstip waarop u van plan bent op visite te komen. Ik beloof u dat de koffie klaar zal staan en de drie waakkatten achter slot en grendel zullen zitten zodat we in dit luchtkasteel gezellig samen op zoek kunnen gaan naar spulletjes, die u uit de nood kunnen helpen en waarvan ik niet weet dat ik ze heb. Om onnodige slijtage te voorkomen, kan u gerust uw breekijzer thuislaten. Brengt u dan wel uw schuurmachine mee en een potje Satina hoogwaardige PU-vernis voor buitenhout, kleur 690, met bijbehorende extra houtbescherming, zelfde kleur, alstublieft.
Ik kijk alvast uit naar uw komst.

Met vriendelijke groeten.

© ragazza. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota: (a)
Profiel foto van Danvoieanne
Klop klop .....wie is daar ...graag gelezen...:-)

Hihi, hopelijk dacht je niet aan Sinterklaas, Anne ;) Bedankt voor je leuke reactie {}
Profiel foto van esperanza
Nou, Ragazza, ik geloof niet dat hij nog terug zou komen. Ze zijn een beetje mensschuw, en werken liever incognito!. Met veel plezier heb ik gelezen. Ik hoop dat het verhaal niet op waarheid gebaseerd is. Voor alle zekerheid zou ik de drie waakkatten niet vast zetten en een alarmsysteem aanschaffen. In prachtig Nederlands geschreven!

Gelukkig niet op waarheid gebaseerd, Esperanza, al heb ik het wel even gedacht. En toen kwam de fantasie op gang, hè. Max kon me gelukkig overtuigen nadat ik dit stukje geschreven had ;) Bedankt voor je leuke reactie (hug)
Profiel foto van Stella Nomara
(giggle) (giggle) (giggle) (giggle) (giggle) Nou, dat heb je weer met de nodige ragazzahumor geschreven. Het is een pareltje om te lezen.

Blij dat je ervan kon genieten, Stella, en bedankt voor je fijne commentaar {}
Profiel foto van Breinpijn
Zou het zwarte Piet zijn geweest? Leuk verhaaltje met veel humor en wat een leuk woord: inkomhal. Dit verdient een duim.

Hihi, als het zwarte Piet was, dan heeft die duidelijk overuren geklopt in de verkeerde periode van het jaar. ;) Blij dat de humor je kon smaken, Breinpijn, en bedankt voor je reageren (hug)
Profiel foto van Ryara
Mocht deze bezoeker alsnog komen zou ik hem gelijk in detentie plaatsen dan is het prikkelwoord voor vandaag ook weer goed gebruikt. Bah, ik begrijp uit deze jolige brief, dat jullie onaangenaam bezoek hebben gehad. Ik hoop dat ze niet teveel schade hebben aangericht en hebben meegenomen. Het geruite poetsdoek DE poetsdoek Durven jullie nu nog te slapen?

Oh nee! Eerst effe aan het schuren en vernissen zetten, hé. Daarna mag hij uitrusten in detentie (a) Ik was eigenlijk heel trots dat ze niet binnengeraakt zijn, Ryara. Mijn fantasie sloeg al helemaal op hol: had ik gelijk argumenten om al die televerkopers met hun alarmsystemen af te schepen enz... tot Max mij erop wees dat het helemaal geen inbraakpoging kon geweest zijn. Blijkbaar is het gebeurd met het naar binnen wringen van meubels, die net iets te groot waren voor de deurgaten. Alleen jammer dat ik nu zelf moet schuren en vernissen. Bedankt voor je reactie en de tip {}
Profiel foto van Beppie
Het duurde even voordat ik doorhad aan wie de brief gericht was. Ik hoop alleen dat hij besluit NIET meer terug te komen. Een origineel idee voor een verhaal!

Blij dat mijn opzet gelukt is, Beppie. Dankjewel voor je fijne woorden (hug)
Profiel foto van Chanell
Heel leuk geschreven stukje. Alleen die drie waakkatten.. ;)

Na ja, ze waken tenminste over hun eten. De rest kan hen weinig of niets schelen en als het te druk wordt, verdwijnen ze gewoon met zevenmijlslaarzen. :-d Fijn dat het stukje je kon bekoren, Chanell. Bedankt (hug)
Profiel foto van Ivo
wow, wat een nare ontmoeting met mensen die leven wat anderen met hard werken hebben vergaard sterkte knap geschreven, hiervoor doe ik mijn petje af (hat) proficiat met je spotlight erop (applaus)

Gelukkig is er niets van gekomen, Ivo. De fantasie van ragazza was op hol geslagen ;) Bedankt voor het 'knap geschreven' en de felicitatie {}
Profiel foto van Fuaran
Ik sluit me aan bij de reacties hierboven. Heel origineel bedacht en vlot geschreven. (Y) Proficiat met je terechte spotlight. (I)

Dankjewel voor de complimenten, Fuaran (hug)
Profiel foto van Marifleur
Geweldig zo'n miniatuur die vlot leest, humor heeft, fijne stijl .. kortom, schrijven kun je Ragazza. Heel graag gelezen.

Mijn neus krult van jouw mooie reactie, Marifleur. Dankjewel {}
Profiel foto van wijnveld
Geweldig verhaal De dievenbende op bezoek gehad? Dat is altijd net als een zeer ongewenste intimiteit, maar ik hoop, geloof, dat ze uw huis niet gepenetreerd hebben?

Wat schrijf je dat mooi, Wijnveld! De poging tot 'penetratie' en 'zeer ongewenste intimiteit' was inderdaad slechts in mijn fantasie, maar ik heb er wel een verhaaltje aan over gehouden ;) Bedankt voor je leuke en originele reactie (hug)
Profiel foto van kees niesse
Heel leuk verhaaltje, weer iets anders. Zwarte Piet kan het niet geweest zijn, want die blijft op het dak. Misschien wel iemand van de loterij met een grote prijs.

Hihi, die zou altijd welkom zijn, Kees, maar da's moeilijk als je niet meespeelt, hé ;) Bedankt voor je leuke reactie {}
Profiel foto van JAZZ
Bestaat er geen anti-inbreker-spray? Dat lijkt mij tegenwoordig een gat in de markt te zijn. De eerste die dat uitvindt kan er schatrijk mee worden. :) Hartstikke leuk!

Waar wacht je op, JAZZ. Meteen octrooi aanvragen, de rest komt later wel. ;) Bedankt voor je leuke reactie en het 'hartstikke leuk' (hug)