Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Allerlei soorten bloembollen


Geschreven door Ryara
4 november 2014 07:55
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 419 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel
Matthijs begint altijd vroeg in de tuinen van de kwekerij. Voordat hij bij zijn klanten aanbelt, heeft hij zijn ronde gelopen en de bestelde planten en struiken op zijn wagen geladen. Het is een drukke tijd nu. Er is een mooie opdracht binnengekomen: het realiseren van een compleet nieuwe tuin. De plannen en tekeningen zijn goedgekeurd en Matthijs geniet van het vooruitzicht om die mooie tuin te mogen aanleggen. Zijn baas heeft alle vertrouwen in zijn talenten en is blij dat hij veel van zijn verantwoordelijkheden op hem af kan schuiven. Het is fijn om met dit prachtige herfstweer buiten bezig te kunnen zijn. De struiken zullen allemaal in de volle grond gaan, nu deze nog zacht en warm genoeg is. Hij ziet de zakken bloembollen en grijnst. Deze klant heeft speciaal om gestreepte tulpen gevraagd.
“Ik ben wég van deze bijzondere tulp, die je ook wel op oude schilderijen tegenkomt. Ik heb in Haarlem eens een bijzonder mooi schilderij gezien in het Frans Hals museum.”
De man vertelde vol enthousiasme over de bijzondere tulp en Matthijs had ervoor gezorgd dat er een volle zak voor hem gereserveerd werd. In het voorjaar zal een tevreden klant naar de werkelijk bijzonder mooie tulpen kunnen kijken.


© Ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van Danvoieanne
Knap deze.

Dankjewel
Profiel foto van Ivo
als het een verhaal is dat echt is gebeurd, dan is het wel tof om zomaar bloembollen te krijgen - tja die tulpen, daar is al in het verleden veel om te doen geweest ..

Nou, krijgen zal hij die bollen niet, een kweker moet ook geld verdienen.
Profiel foto van wijnveld
Mooie miniatuur Een goede belegging die in het voorjaar zeker meer dan zijn rendement bewijst

Ik vind de tulpen op schilderijen altijd bijzonder mooi, maar ik weet eigenlijk niet of ik ze ooit in het echt gezien heb, vast wel eigenlijk. Dank voor je reactie.
Profiel foto van Marifleur
Gestreepte tulpen zijn heel mooi. Leuke miniatuur over gewone dingen zoals in november de bollen in de grond stoppen om ze zien opkomen in het voorjaar. Ik krijg er al zin in.

Ik ben altijd te laat met die bollen, misschien komt het er van de week nog wel van.
Profiel foto van esperanza
Liefde voor de natuur en in speciaal voor de bloemen komt zo naar voor. Wat mooi! Hier staat de mens in de dienst van de bloemen en zo ook de bloemen in dienst van de mensen.

Ja, ik was ooit met een langer verhaal bezig waar steeds die natuur een rolletje in meespeelde, maar het verhaal is nooit afgekomen. Misschien pak ik het nog eens op.
Profiel foto van Inte Feelders
Een bloem van een miniatuur Ryara, graag gelezen!

Dankjewel Inte, ik zal hem in een vaasje zetten.
Profiel foto van Beppie
Doet me denken aan de tulpenbollen die mijn jongste ooit plantte toen hij nog heel klein was. Het duurde wel heel erg lang, voordat die uitkwamen... jawel, hij had ze ondersteboven gepoot.

JA, dan moeten ze een omweg maken, maar ze komen er uiteindelijk wel. (daar had je een mooi miniatuurtje van kunnen maken voor vandaag;))
Profiel foto van Stella Nomara
Eigenlijk heb ik een hekel aan tulpen. Vraag me niet waarom. Maar door jouw miniatuurtje, kijk ik er nu wel wat anders tegenaan.

Je zou ze eigenlijk nu in grote potten moeten zetten, een beetje afschermen en dan kun je ze in het voorjaar neer zetten waar je wil. Dan heb je na de bloei ook minder werk.