Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Social media


Geschreven door Ryara
1 november 2014 09:04
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 498 Aantal reacties: 8
Aantal leden : 0
 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel
Wanneer je niets aan social media doet, hoor je er niet meer bij. Je wordt niet gekend en waarschijnlijk ook niet normaal gevonden. Wij hier allemaal op Web Tales doen mee met de social media, de één wat meer dan de andere. Zelf heb ik er niet veel mee, maar het feit dat ik vaak op Web Tales te vinden ben spreekt dat natuurlijk tegen.
 
Google en vooral ook Wikipedia is ook wel een bekende van me, want het is verdraaid gemakkelijk om iets op te zoeken. Met YouTube, Facebook, LinkedIn, Twitter heb ik daarentegen helemaal niets, dat vind ik asociaal. Niets is meer belachelijk dan een aantal mensen bij elkaar die allemaal zo nodig nog een tweetje moeten versturen in plaats van door te hebben dat hun gesprekspartners gewoon naast hun zitten. De zin van alles met iedereen te delen heb ik blijkbaar niet begrepen, want ik voel me een uitzondering. Ja, leeftijdgenoten doen lang niet allemaal mee, maar dat is vaak ook een gebrek aan kennis van- en geld over hebben vóór die dingen. Wat in vredesnaam de toegevoegde waarde is dat ik nu kan zien dat de vage kennis van mijn dochter haar nagels heeft laten behandelen ontgaat me geheel en al. Nee, ik heb niet eens een mobieltje waar ik dat op kan zien, maar er is altijd wel weer iemand in de buurt die denkt dat onder mijn neus te moeten stoppen. GRUWEL! Hebben ze geen stapel foto’s meer bij zich van vakanties en kleinkinderen, krijg je ze tegenwoordig digitaal gevoerd.
 
 
Ik vind dat ik al aardig bij de tijd ben, met mijn Web Tales, mijn reisdagboek on-line en mijn veelvuldig gebruik van de computer. Echt, ik ben van deze tijd, misschien wel meer dan menig leeftijdgenoot. Ik moet toegeven dat ik, wanneer mijn geliefden in het buitenland zouden wonen ik ook wel zou skypen natuurlijk, maar toch, bij het woord ‘social media’ gaan automatisch mijn nekharen overeind staan. Zo, dit ga ik lekker het net opgooien, een beetje herrie schoppen op internet, terwijl ik in het echte leven bezig ben om met echte mensen een echt menselijk contact te hebben. 


© Ryara. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
Profiel foto van wijnveld
Je hebt uiteraard gelijk, met echte mensen is contact ook echter, maar ik heb de vrienden in mijn huidige leven toch ook wel een beetje te danken aan de schrijverssite Plazilla, die net iets meer een social media karakter heeft dan web-tales.

Zoals ik al schrijf doe ik ook wel iets met die social media en heb ik er ook leuke vrienden aan overgehouden, maar ik vind het vaak veel te ver gaan. Dank voor het langskomen.
Profiel foto van Ivo
voor mij is sociale media niet heel het internet, wel Facebook, twitter Hyves, en andere ontmoetingssites waar men met elkaar gedachten en informatie kan uitwisselen. Deze site is bv voor mij geen sociale media, dit is een dichters/schrijvers site waar men zijn talenten kan neerleggen waar anderen ook iets aan hebben. het echte contact heb je nooit, ook niet in irl, tenzij je er voor openstaat. knappe miniatuur stof om over na te denken (y)

Volgens Wikipedia hoort dat er allemaal bij en ja, dan doe ik dus ook wel mee. Dank voor deze visuele ontmoeting.
Profiel foto van Danvoieanne
Met je eens ....knap geschreven

dankjewel
Profiel foto van Beppie
Zo, dat ben je kwijt... Een prima uitgesproken mening die ik voor het grootste deel wel deel.

Ja, het moest er even uit geloof ik, het staat me nogal eens tegen. Toch vind ik het leuk dat jij bij mij komt lezen, dat voelt vertrouwd zonder dat we elkaar kennen.
Profiel foto van Chanell
Ha ha, leuk om te lezen. Het vinden van de juiste balans is niet makkelijk. Ik heb nu zo'n slim telefoontje waarmee ik nieuws kan lezen, appen e.d. Het was voor mij niet meer mogelijk het commentaar te weerstaan, dus ik moest eraan geloven. Nu vind ik het eigenlijk wel handig. Ik heb geen facebook, maar YouTube zou ik niet willen missen. Over die vakanties.. ik heb kennissen die dus tijdens de vakantie dagelijks foto's maken en alles op facebook posten. Laatst was ik daar, vroeg ik: hoe was je vakantie? Vonden ze een rare vraag, alles stond tenslotte op facebook en dat vonden ze fijn, want dan hoefden ze niet steeds dat hele vakantieverhaal te vertellen of foto's te laten zien. :bu:

Dat slimme telefoontje stel ik uit tot het echt niet anders kan, een ipad heb ik ook al niet, maar als mijn reislaptopje het opgeeft, zal ik hem natuurlijk vervangen door iets van deze tijd. Mijn reisverhalen schijf ik wel op een blog en dan hoef ik inderdaad aan de volgers niets meer te vertellen. Dank voor het langskomen, dat gaat via deze social media toch best gemakkelijk.
Profiel foto van esperanza
En dat is het belangrijkst. Ik erger mij blauw aan het feit dan jongeren geen tijd meer hebben voor een gesprek. Ze zijn bezig met hum mobieltjes en de social media. Maar Skype dat doe ik echt wekelijks met mijn familie in Brazilië praten. Mooi stuk weer, Ria.

Ergerlijk dat ieder piepje en bliepje gelijk beantwoord moet worden, zelfs als je met ze in gesprek bent. Skype zou ik ook doen hoor als ik mijn geliefde niet vaak genoeg op een gewone manier zou kunnen zien.
Profiel foto van Marifleur
Tijden veranderen, maar helemaal meegaan hoeft inderdaad niet. Las net 5 tips om rustiger te leven, doe de tv de deur uit en zet je social media apps en mail uit. Klinkt als terug naar de oertijd, maar er zit wel wat in, die overdaad aan informatie die ongevraagd je hoofd binnenstroomt is niet normaal meer tegenwoordig.

Dankjewel voor je reactie. Ik ben op de goede weg, maar helemaal de deur uit doen, wil ik toch ook niet hoor.
Profiel foto van Stella Nomara
Mijn GSM: vooral voor het lezen van NOS nieuws (ben nieuwsgek) Facebook: wordt niet gebruikt Tweeten: dat doen de vogels maar Appen: zo noemt mijn kleinste kleinzoon: eten Ik heb er niets mee. Gewelddig herkenbaar, zoals gewoonlijk. Het wordt bijna eng, zoveel herkenbare dingen jij schrijft.

Je bent lekker aan het bijlezen zeg. Gezellig om je weer terug op de site te hebben. Nee, nieuwsgek ben ik ook al niet, ik noem het meeste 'sensatie'nieuws.