Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Nieuwste reacties van harrem op Web Tales


reactie van
Reactie
Titel
Datum
Aanbevolen: op een E-book zetten vanwege bijbehorende geluiden.
11-June-2017
16:58
Breinpijn: Eigenlijk heb ik me laten inspireren door iets dat best treurig is:  
in 2017 gedragen zich de faecesboek-ridders met dezelfde bekrompen instelling van liefst een eeuw geleden. Je zou toch enige evolutie verwachten (20ste eeuwers 2.0 zoals je schrijft). 

Aan de hand van opgesnorde authentieke voorbeelden literatuur (zoals genoemd in mijn tekst) hoopte ik aan te tonen dat wat op modern oordelen lijkt, eigenlijk is blijven hangen in de tijd van overgrootvader. Toen was alles lekker duidelijk en overzichtelijk. En moreel twijfelachtig.

In 2017 zou je met de wijsheid van nu op de sociale media toch niet moeten fulmineren alsof het begin 20-ste eeuw is: onwetend, dom en bot. Toen wisten ze echter niet beter...

Altijd weer een genoegen je commentaar tot me te nemen,. 
7-June-2017
21:42
4-December-2016
17:03
Zo'n lolbroek heb ik ook gekend.

Oude bak inmiddels maar bij hem werd Et in saecula saeculorum dus En in de eeuwen der eeuwen veranderd in (hoe kan het ook anders) Et in speculaas speculorum.

Onschuldig vermaak behalve dan dat een goed deel van het gelovige volk dat serieus nam/overnam. Met het wijzigen van de eucharistieviering in de volkstaal is de lol er natuurlijk wel af.

Geinig stukje!
26-September-2016
16:20
Er is iets merkwaardigs gebeurd. Bij een poging een afbeelding te plaatsen, verdween er een fors stuk tekst. Een groter lettertype bracht ook ongewenste veranderingen teweeg. Er zal wel een technische verklaring voor zijn, maar het komt er op neer dat ik voor deze tekst de standaard aangeboden indeling heb gebruikt. En de afbeelding niet heb geplaatst. 

Misschien heeft deze of gene nu een breiloupe nodig en anders .... Ctrl + gebruiken.
25-December-2015
12:09
Pluim voor het gedicht, hoor. En zoals altijd met schrijfsels: soms klopt er iets niet. Ik word regelmatig erop gewezen dat ik onbestaanbare dingen beschrijf. Klopt, dat heb je met fictie.

Maar mag ik jou ook op één onmogelijkheid wijzen? Het doet niets af aan je poëem, want het idee erachter is uitstekend. Maar huidmondjes wijzen nooit naar de zon   (happy), omdat ze aan de onderkant van het blad zitten. Één wetenswaardigheidje dat niets afdoet aan je werk, dat me deugd deed.
 
6-December-2015
17:45
Eind goed al goed. Gelukkig maar, want nu kan ik rustig slapen.
6-December-2015
17:08
Lekker macaber en ja... wederzijdse beïnvloeding speelt een rol. Er hoeft er maar één "telepathologisch" te zijn en dan krijg je in combinaties (ook met drie en vier mensen) rare dingen te zien.

Ik ben absoluut niet bijgelovig maar heb toch merkwaardige staaltjes meegemaaktWederzijdse beïnvloeding... 't klopt wel. Er was ooit een opwindende jongedame die aura's zag. Maar dat gaat te ver om op een keurige site te vertellen. Cliché, maar toch waar:  vanwege mijn herinnering is je verhaal herkenbaar te noemen. Taalgebruik loopt ook lekker soepel door.
30-November-2015
22:30
Een troostvolle gedachte is, dat de (lange) geschiedenis van de mensheid aantoont welke verbazingwekkende veerkracht ons doet voortbestaan.
Soms zijn er jongere geneneraties nodig...

Overigens heb je prima dit tijdsgewricht kort en krachtig samengevat!
10-November-2015
8:58
Citaat: "Zij schuwen niet om mensen die hen in de weg staan, terzijde te schuiven."

Daar raak je aan iets heel essentieels. Juristen in Duitsland hebben "Der Ring" waarvan  “Die Götterdämmerung" deel uitmaakt, voor de aardigheid geanalyseerd en kwamen tot de conclusie dat er voor een paar honderd jaar gevangenisstraf aan misdrijven in voorkomt. Moord, doodslag, bedrog, diefstal, overspel en noem maar op. Voor mijn gevoel ben je met je schrijfprikkel het dichtst bij de oorsprong gekomen. Treffend!
28-October-2015
9:12
3-September-2015
13:40
Leuk... van zoiets/iemand ben ik gescheiden. Fijn dat je me er zo aan herinnert, dat ik gek werd van dat mens. Geintje...
25-August-2015
17:00
Leuk... van zoiets/iemand ben ik gescheiden. Fijn dat je me er zo aan herinnert, dat ik gek werd van dat mens.
17-August-2015
21:51
Leuk bedacht. En... het kan ook nog in een kruiswoordpuzzel worden verwerkt. ;)
17-August-2015
21:37
Mijn reactie staat per ongeluk onder astra!
11-July-2015
23:02
Zolang je maar niet op een "hitlist' staat... Leuk verklaard voor de leek. Dank daarvoor!
25-June-2015
11:23
Het is goed om dit onder de aandacht te brengen. Wat op zichzelf al humoristisch is... In combinatie met een goed gepoetst gebit krijg je dus een frisse wandeling. (giggle) Lekker leesbaar...
25-June-2015
11:11
Een krachtig geloof is bij horoscopen een minimale vereiste. Niets voor een kritisch mens als jij dus. Heel herkenbaar geschreven (giggle) .
25-June-2015
11:01
Een fraai voorbeeld van parafraseren. Complimenten. :D Als dat je doel was, is dat bereikt.
17-June-2015
9:23
Nou Ryara, niet om 't een of ander, moat 'k lope d'r toch eens in 't bosse... en doar binnen van die stadse lju wone komme. En zo ene frommes ploatst zo d'r 'odnje in de bome. En zie moar denke da'k niks in de gaote 'eb. Aggie, als huisdierengek zie ik het helemaal voor me. Het kan erger: op een vergelijkbare wandeling klom mijn kat in mij, waarbij ze zoiets als driehonderd nagels gebruikte, zo leek wel.
15-June-2015
10:05
Kleinigheidje: derde regel van onder: "zul je mijn" zal toch wel "zul je mij" zijn? Ik zou er niets van hebben gezegd (want dat overkomt ons allemaal wel eens) ware niet dat de rest van je stuk zo uitgebalanceerd is qua taalgebruik, dat dit òf een grapje òf een "slip of the pen" is. Maar ik ben gewoon een kniesoor, die echter met groot genoegen je column heeft geconsumeerd...
15-June-2015
9:54
Zoals je merkt, ontlokt zo'n verhaal al dan niet psychologische analyses. Ik denk dat jouw verhaal gelezen dient te worden, precies zoals het er staat. Je bent er namelijk goed in geslaagd om - zonder partij te kiezen - een beschouwend stuk te schrijven. De lezer maakt zelf maar uit wie hij sympathiek of niet sympathiek vindt. Het leuke is, dat je als lezer er ook nog hele stukken aan kan breien, gebaseerd op persoonlijke ervaringen en opvattingen. Zo gooi heel wat los, Astra! Pluim!
14-June-2015
21:08
Daar heb je dan weer sat an...
8-June-2015
16:02
Niet te vergeten de plagieerders die zeggen "geïnspireerd" te zijn door ... maar inderdaad: foei!
11-May-2015
9:23
Een misplaatst superioriteitsgevoel, waar landgenoten nog wel eens last van hebben in den vreemde. Herkenbaar onfatsoen en het lijkt wat op die verontwaardigde Nederlanders, die hoofdschuddend in een of ander buitenland schamperen "dat ze geeneens Engels verstaan". Goed doorheen geprikt!
7-May-2015
10:39
Ik zie het voor me in al zijn gruwelijkheid. Dat soort langdurige conversaties heb ik nou bij voorkeur op een betaald nummer! Als ik het wel heb, is je die pech gelukkig wel bespaard gebleven. Je mag nog blij zijn dat er Nederlands werd gesproken, want ik heb diverse malen bij grote bedrijven mensen aan de lijn gehad, die belabberd Nederlands spraken. Zo ze dat al deden (wat te denken van een "callcenter" in India?) :o
3-May-2015
22:17
Complimenten voor de vertelstijl! Goede sfeertekening. Mijn dag begint - na dit te hebben gelezen - goed. Zouden trouwens mensen die beweren dat je bij hun van de vloer kunt eten hun mooie borden niet willen gebruiken? ’t Mag ook wel eens gezegd worden dat er over je spelling inmiddels nauwelijks iets valt af te doen. Voorheen kreeg je nog wel eens een goed bedoelde hint. Zoals deze bijvoorbeeld: van mij mag “viezerikken”, maar mocht je tòch :) ooit een boek uitgeven, verander het dan in “viezeriken”. Aldus de woordenlijst van de Nederlandse Taalunie. Gevoelsmatig is dat niet logisch, want het klinkt anders. Net als “grinniken“ en “slimmeriken” bijvoorbeeld. Dit was een opmerking in de categorie "waar zal ik eens over :p zeuren". Maar dat doet niets af aan het leuke verhaal. Je had gelukkig weer eens lust iets te produceren. Terecht in de spotlight!
4-August-2012
10:28
Wat leuk om over Ids als inmiddels zesjarige te lezen. Hij is meegegroeid (met je verhalen over hem). Die "r"-problematiek deelt hij met veel taalgenoten, denk ik. Petew Ew de Vwies voowop. Nog meer daarvan maarten54! (applaus)
12-May-2012
22:11
Deze stijl, column zou ik zeggen, ligt je goed. Ik ben nieuwsgierig naar meer. Overigens, het is in het begin flink zoeken op deze site en je moet veel tegelijk in de gaten houden. Ik vermoed daarom dat je mijn PB's (jouw "hoekje") nog niet hebt ontdekt. Geeft niet, maar ze worden automatisch verwijderd na verloop van tijd ;).
3-May-2012
20:46