Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Nieuwste reacties op Web Tales


reactie van
Reactie
Titel
Datum
Wat grappig dat ik in je verhaal voorkom komen er nog meer delen
24-June-2018
13:35
Eh... dan eis ik minder mannenvoetbal op teevee. Ik was altijd fan van voetbal; ben een verstokte ‘rood-witte’ fan, maar ik heb er in de loop der jaren meer en meer een hekel aan gekregen. Vanwege de dingen die jij terecht in dit stukje aangeeft. Je ziet het inderdaad bijna niet bij het vrouwenvoetbal, maar de andere kant is dat het mannenvoetbal, mits het fair en eerlijk wordt gespeeld, voor mij toch aantrekkelijker is. Niets ten nadele van vrouwenvoetbal en dat mag van mij ook best meer op teevee, maar zoals ik al zei, dan moet het aandeel mannenvoetbal drastisch omlaag. En natuurlijk veel en veel minder ‘ge-analyseer.’ Dit zal natuurlijk nooit gebeuren, helaas en dus moeten we blij zijn met elk fliedertje vrouwenvoetbal dat we kunnen zien. 
Ik heb trouwens al een paar jaar een sport herontdekt die sportief is, fair, eerlijk, maar ook hard. Rugby is nu mijn kindje. Respect voert daar de boventoon, de mannen gaat tot het gaatje, geven alles en daardoor is de hele wedstrijd spannend. 
 
24-June-2018
13:31
Patatje oorlog is geweldig! Vanwege de pindasaus zeker. Ben er dol op. Een ratjetoe in een bakje: heerlijk. Een kruidig, krokant gedichtje dat mij wel smaakte, Ivo.
24-June-2018
13:22
De natuur zal zich zonder de mens wel weer herstellen. Dat geloof ik heel sterk. Die heeft ons niet nodig. Zeker niet nu we er zo'n zooitje van maken. Ja, er zal weer een bloem groeien, maar of er nog een mens zoals vroeger zal zijn? 
Pfoe, dit is alweer zo'n kanjer van een gedicht. Je rijgt de woorden en zinnen schijnbaar moeiteloos aan elkaar. Ik blijf ademloos achter na het lezen van dit gedicht. Dat klinkt natuurlijk als een metafoor, maar dit is vreselijk mooi. Mooi met een grote M!
24-June-2018
13:10
Misschien is het in dit kader het beste als je van jezelf houdt, maar dat kan ook andere vormen aannemen natuurlijk. Ik ben ervan overtuigd dat ondanks alle leed op de wereld er toch mensen van ons houden ook al weten we niet wie. Ik vrees echter dat je het wel in je eigen gelederen moet zoeken. De politici (de meesten althans) houden echt niet van ons ook al gebruiken ze zoveel mooie woorden. Voorbeeld van Trump. Die houdt echt niet van ons, alleen van zichzelf. Maar ja, holle retoriek werkt blijkbaar.
Schrijend, maar ongelooflijk moi gedicht dat ik extra mooi vind vanwege het herhalende karakter. Het herhalen van bepaalde zinsnedes maakt het sterker vanwege de nadruk die er dan op gelegd wordt en op de inhoud, Maar dat is mijn bescheiden mening.
24-June-2018
13:01
Eerlijk gezegd. Ik ga graag naar Vlaams België. Ik ken er verschillende Vlaamse mensen persoonlijk, buiten Web Tales om. Hartelijke, warme, gastvrije mensen waar jij je thuis bij voelt. Waals gedeelte... Nee, dat is mij al een paar keer flink tegengevallen. Dat is ook een van de redenen dat je ons niet snel in Waalre zal zien, Frankrijk ook niet. Juist het Duits gedeelte is weer heel hartelijk en gastvrij. Dat één landje alleen al zo verschillend van culturen kan zijn.
Franse frietjes vind ik niet veel aan. Steppegras nog nooit gegeten, maar de echte dikke 'Pommes Frites. Het liefst uit een frietkot in een grote puntzak, met een dikke klodder Vlaamse mayo  zijn niet te versmaden.  (eat)
24-June-2018
12:53
Ongehoord wreed en meedogenloos
in een sfeer van "wat kan mij dat schelen"
zijn de beelden die mij dagelijks bereiken
als ik naar het TV-nieuws kijk.
Je hebt het indringend aan de kaak gesteld
en het raakte mij,
24-June-2018
12:35
Iemand: geen plaats hebben in de maatschappij, en helemaal
geïsoleerd leven, triest bestaan, en zulke mensen zijn niet zeldzaam, 
om beschaamd voor te zijn. 
24-June-2018
12:35
Dat is echt fataal niet waar Eric, daar zijn we nog niet aan toe, maar er moet wel zeer dringend meer aan gewerkt worden. 
24-June-2018
12:29
En nu heb ik direct drie Maxxen in mijn hoofd. Max van Web Tales, Omroep Max (hier in Holland) en door je gedichtje jullie hond. Maximaal gescoord, denk ik dan.
24-June-2018
11:57
De deur mag hier best op een kier wat mij betreft alleen zie je dat er vele vluchtelingen niet zulke goede bedoelingen hebben met immigratie. Het is een reuze moeilijk probleem dat je niet zo een, twee, drie op kunt lossen. Mensen die vluchten voor geweld, hongersnood moet je zeker opvangen, vind ik, maar er komt altijd meer volk bij. En daar speelt een PVV handig op in door onze sentimenten te voeden met verkeerde cijfers en retorische taal. Moeilijk, lastig, maar in je gedicht voelde ik het perfect aan. 
24-June-2018
11:56
 Iemand die niemand is...

Ik wordt altijd een beetje triest als ik zo een tafereel zie en bedenk mij dan dat ik wel een gelukkig mens ben ondanks mijn mankementen.

Mooi geschreven Dorus.
24-June-2018
11:28
PROTEST.
Niet nog meer voetbal op televisie. Als vervanging van het mannenvoetbal, prima. Ik heb alleen een flauw vermoeden dat het dan alleen als extra gaat en ik zie al genoeg voetbal.
Met dit wk was ik al blij dat Nederland niet mee deed, maar evengoed komen alle wedstrijden voorbij en is er geen voetbal dan praten ze er wel over.
24-June-2018
11:15
Een dagelijks beeld, mooi geschetst.
24-June-2018
11:12
Een heerlijk beeld schets je.
Varen is overal leuk, water geeft rust en dan als beloning een patatje oorlog.
24-June-2018
11:00
Ik ben niet zo'n voetbalfan, ik kijk maar af en toe, maar mijn man is het vast en zeker met je eens. Ik hoor hem steeds vaker mopperen over die mietjes met d'r extreme kapsels en tatoeages, die meer liggen dan lopen op het veld 
24-June-2018
10:57
Om stil van te worden, zo mooi verwoordt.
24-June-2018
10:07
Confronterend en heel mooi samengevat!
24-June-2018
10:05
zeer mooi gedicht over een zwaar en droevig onderwerp.
24-June-2018
10:00
helemaal mee eens, en die kwal van een Ronaldo is het schoolvoorbeeld van alles wat er mis is met het mannenvoetbal tegenwoordig...
:@
24-June-2018
9:56
Mooi indrukwekkend gedicht.  Het geeft  zo duidelijk de anonimiteit van iemand aan.
daar wordt ik een beetje koud van. 
Fijne zondag nog Dorus.
24-June-2018
9:46
   Dag Eric, Oef, dit is wel heftig. Maar de dagelijkse realiteit als je op de hoogte wil blijven van het wereld gebeuren.
ik vind het niet te geloven dat al die machthebbers   hun macht van het volk  krijgen. En dat gaat maar door.
toch een fijne zondag! 
24-June-2018
9:42
Teder en ontroerend (y)
24-June-2018
9:08
Dat is leuk, nu weet ik dus waar dat French vandaan komt. Ik had altijd al mijn bedenkingen over Frankrijk als oorsprong.
Over de taalstrijd heb ik me altijd al verwonderd want België is een leuk land met meestal vriendelijke mensen. Op het Vlaamse TV-journaal hoor ik wel eens over hardwerkende Vlamingen die hun zuur verdiende geld moeten overdragen aan leeflonende Walen. Bij de 'gewone' Waal of Vlaming hoor ik daar eigenlijk nooit iets over, dus waarschijnlijk zal de politiek het wel uitvergroten.
In de Ardennen heb ik al regelmatig gemerkt dat de Walen soms best Nederlands verstaan,al laten ze dat niet merken. Jonge Belgen, ook in Wallonie spreken al steeds vaker een mondje Engels. Dat vind ik een enorm pluspunt.
 
24-June-2018
8:59
Een beeld van  toestanden waar wij alle dagen mee geconfronteerd worden Eric, ik,word er vaak emotioneel van, en dan de vraag, houd God van de mensen ?
Zeer mooi gedicht, mooi op rijmpjes, waar ik van houd.
24-June-2018
8:16
Wat een pleidooi !! Als je maar niet bedoelt dat ze, bovenop het actuele aanbod, nog eens extra zendtijd moeten gebruiken voor het vrouwenvoetbal, want dan wordt het echt wel te gortig met voetbal op tv; Ter vervanging van het huidige aanbod, direct akkoord. 
24-June-2018
5:23
Met een frituur in de buurt die de hoofdprijs heeft gewonnen voor het beste receptuur, kan ik me wel voorstellen dat de verleiding om toch een patatje oorlog te halen, zelfs al puilt de koelkast uit, veel te moeilijk is om te weerstaan. 
24-June-2018
5:14
Lachen zeg, ik ga het hem morgen gelijk laten lezen. Ben benieuw hoe hij reageert! Top!
23-June-2018
23:00
Prachtig! Ik heb genoten van jou dichtkunst! 
23-June-2018
22:11
Heerlijk, een vriendschap van 12 jaar te kunnen vieren.met je trouwe viervoeter.  Wens hem nog vele jaren van  me!   
23-June-2018
22:02