Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van Malach


Lid sinds: 1 mei 2011
Laatste aanmelding: 5 januari 2017

Profielfoto van Malach
Aantal verhalen: 124
Aantal gedichten: 0
Aantal miniaturen: 1

Aantal reacties: 356
Aantal keer bekeken: 5370
Leden die fan zijn van Malach: 4
Hoi, ik ben Malach en ik schrijf graag verhalen. Soms plaats ik die online. Vooral fantasy, science fiction en erotiek, maar meestal een mix. 

Over mijn schrijfsels:


 
De fantasy cyclus (2014 - 2015) "In de schaduw van reuzen"

Het is al jaren een droom van me om eens een fantasy boek te lezen in een middeleeuwse setting, en in de stijl van de televisieserie “Game of Thrones. Helaas bleek de precieze mix van brutale directheid en expliciete seks die ik zocht compleet onvindbaar, zowel in druk als online.

Ik ben dan maar zelf beginnen schrijven,  aan “In de schaduw van reuzen”. Over de belevenissen van de misdadigster Idbein Celen, de oorlogsveteraan Sarr van Gidean, de Acarische slavin Rooie, de tempelkrijger Bodhe Muïre, de blonde vissersweduwe Aneek en de moedige boerendochter Yasmin.
 
De fantasy cyclus (2013) uit "De Wereld van de Ouden"
 

Het Huis Rooth is het eerste verhaal dat zich afspeelt in de "Wereld van de Ouden". Samen met De Gaemorrianen vormt het één geheel dat volledig af is. Het vertelt het verhaal van Mariam Rooth, dochter van een welstellende herenboer in het koninkrijk Hals. 
Mariam is achtentwintig jaar oud en behoort tot een eeuwenoude adellijke familie die nauw verwant is aan het koningshuis. Nadat haar verloving nogal onverwachts werd verbroken, keerde ze diep ontgoocheld terug naar haar ouderlijke huis. Samen met haar vader, een weduwnaar en voormalige marinier, leeft ze er een teruggetrokken leven. Mariam is teleurgesteld in mannen, maar of dat zo blijft? …

Het hart van Ifkin Svear vormt ook een fantasy verhaal dat volledig af is. Het speelt in dezelfde wereld als die van Het Huis Rooth en vertelt over de bastaarddochter van de Sneeuwlandse bonthandelaar Svear, maar ook over een man van de koning, Ghem Morren. In het duistere noorden van de wereld, in het Veereklifse woud, zal een afschuwelijke gebeurtenis hun beider wereld op zijn kop zetten ...


 
De kaart van de wereld van de Ouden:
 
 
De belangrijkste begrippen en plaatsen in De Wereld van de Ouden:
 
Blankedal, Troggh en Burghaven zijn steden in het koninkrijk Hals.
Kyra van Gaemorr: de verkozen koningin van de Drakeneilanden. Ze is een wapenmeesteres, zo geslepen als een vos en ze koestert een diepe haat tegenover de drie koninkrijken, maar vooral tegenover de marine van Hals.
De ijsbrekers: zijn ijzersterke schepen met een stormram, gebouwd door de scheepsbouwers van het eiland Esp en bemand met huursoldaten, meestal grote bebaarde mannen uit de Sneeuwlanden.
Sconen en Dunen zijn havensteden op Gaemorr, Sconen is de hoofdstad.
Damian van Sconen: drakenmeester en de heer van Sconen.
Tallin: de draak van de Gaemorriaanse clans, Tallin is duizenden jaren oud.
Adhemar Rooth: de laatste koning van Hals.
De Heer van de Schepping: de almachtige god van de wijze mannen van Noordhoorn.
Daav Morren: de koning van Noordhoorn
Vriesenhof is een grote haven en de hoofdstad van het koninkrijk Noordhoorn.
De Punt en Veereklif zijn twee baronaten in het uiterste noorden van Noordhoorn.

 
* * *

PS over  "Het Safarov fonds":
Voorlopig geen Vanja en Marec meer. Wie écht graag wil weten hoe het afloopt met die twee geile speelvogels, kan het volledige boek in 19 hoofdstukken lezen op het verhalenforum van de website smverhalen.nl

Klik daar op "Verhalenforum" en vervolgens op "Verhalen van F.A.W. Malach".

 
Ik geloof dat het Umberto Eco was, die ooit schreef dat iedere schrijver altijd over dezelfde obsessie vertelt. Daar sluit ik me bij aan, want ook ik val steeds in herhaling, maar ik probeer dat wel altijd op een verzorgde en oprechte manier te doen. Met liefde voor mijn personages én mijn lezers.

Groetjes,
Malach

faw.malach@telenet.be