Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van maarten54


Lid sinds: 30 april 2011
Laatste aanmelding: 15 augustus 2019

Profielfoto van maarten54
Aantal verhalen: 34
Aantal gedichten: 9
Aantal miniaturen: 88

Aantal reacties: 2087
Aantal keer bekeken: 6286
Leden die fan zijn van maarten54: 7

 

Ik ben Maarten, van beroep ben ik loodgieter, een beroep wat ik al 40 jaar uitoefen. Doordat ik twee versleten heupen had en niet meer kon lopen en werken heb ik mij in 2008 ingeschreven bij de ‘www.Verhalensite’. Op die site heb ik veel geleerd over schrijven en wat daarbij komt kijken. Verhalen werden door andere leden gelezen en van commentaar voorzien. Dat kon zijn van: Leuk tot niet mijn ding met de reden van de goed of af keuring erbij of gewoon helemaal geen reactie.
Reacties over wat betreft mijn kennis van de Nederlandse taal waren, en zijn, mij lief. Iedereen mag van mij zijn of haar commentaar geven positief of negatief als het waarom er maar eerlijk bij gezegd wordt.

Een pen behoorde niet tot mijn werk en gereedschap, een pen werd slechts gebruikt om werkorders in te vullen. Taalfouten zult u regelmatig in mijn vertelsels tegen komen denk ik want ik ben nog steeds een amateur in het schrijven. De: D, T en DT, TD zijn bij mij regelmatig terugkerende vouten en ik heb een niet af te leren ‘spa ti tik’.

Iedereen heeft wel eens gezegd: ‘Ik kan er wel een boek over schrijven’. Dat ‘boek’ zou dan gaan over het bedrijf waar men werkt of over schoonmoeders of over…verzint u maar. Ik ben na een aantal ‘aanloop’ verhalen begonnen met een poging tot het schrijven van verhalen over mijn werk als loodgieter. Niet zo zeer over het vak zelf dan wel over wat je zoal mee maakt tijdens het uitoefenen van dat vak.
Al mijn verhalen over mijn hulpje Paul en mijzelf zijn waar gebeurd, slechts aangepast om tot een verhaal te komen wat leesbaar en begrijpelijk is voor anderen. Hier en daar vertel ik ook over wat ik zelf in mijn beginttijd als hulpje meemaakte, dan vertaal ik mij zelf als zijnde mijn hulp Paultje.

Er gebeurt natuurlijk meer in mijn leven en ook dat probeer ik in een ‘verhaaltjes jas’ te gieten zodat iedereen het ‘mee’ kan beleven. Of ik daarin slaag hangt van mijn lezers af; ik hoop in ieder geval op veel commentaar en opbouwende reacties.Heb sinds een paar jaar een hartritme stoornisje. Niets dodelijks is mij verzekerd.
Mijn euvel krijgen 'ze' er niet onder. Kan momenteel vrij weinig doen en heb het dus  af en toe slecht naar mijn zin, sorry als ik af en toe  sjaggerijnig ben