Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van Cornelis


Lid sinds: 25 juli 2015
Laatste aanmelding: 16 mei 2019

Profielfoto van Cornelis
Aantal verhalen: 88
Aantal gedichten: 8
Aantal miniaturen: 8

Aantal reacties: 617
Aantal keer bekeken: 2303
Leden die fan zijn van Cornelis: 7

Op de reeds lang verdwenen Verhalensite van Dirk Schippers schreef ik als cordejong vele verhalen en enkele gedichten.
Toen Dirk ermee stopte ben ik niet meteen overgestapt naar Web Tales. De lol van het schrijven was er voor mij wel een beetje vanaf.
Een paar jaar geleden ben ik toch weer begonnen en inmiddels staat er al een heel lijstje werken van mijn hand op deze site.
In 2016 bleek ik een vervelende ziekte onder de leden te hebben, waardoor alle lust in lezen en schrijven verdween.
Hoewel de ziekte niet genezen kan worden is de situatie inmiddels vrij stabiel en probeer ik weer een beetje actief te worden op Web Tales.
Nu ja, dat is het wel zo'n beetje.


O ja, ik ben inmiddels 75 jaar oud en al bijna 52 jaar getrouwd met Bianca.


Nog een o ja: Ik probeer alles te lezen, maar voel me niet geroepen om op alles te reageren. Vooral met gedichten heb ik moeite om daar mijn mening over te geven. Ik ben nu eenmaal meer een verhalenverteller en kan met gedichten niet zo goed uit de voeten. Ik begrijp ze vaak niet. Dat ligt natuurlijk aan mij, maar ik wil mijn onbegrip niet telkens in een reactie naar voeren brengen. Mijn nederige excuses aan de vele dichters op deze site.


Bovenstaande tekst schreef ik halverwege 2017. (Alleen de regel over mijn leeftijd heb ik even aangepast.) Inmiddels is het begin 2019 en blijkt er van schrijven en lezen toch niet veel terecht te komen. Dat vind ik wel jammer, maar blijkbaar is mijn literaire bron volledig opgedroogd. Ik heb nog wel een hele reeks oude werken (uit de tijd van de Verhalensite) liggen, maar ik weet nog niet of ik er goed aan doe om die hier nu allemaal te herplaatsen. De meeste zijn langer dan wat ik over het algemeen op Web Tales tegenkom dus ik betwijfel of ik er veel lezers een plezier mee doe.

Enfin, ik denk er nog even over na. . . .