Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van Jules du Lac


Lid sinds: 4 september 2014
Laatste aanmelding: 12 februari 2019

Profielfoto van Jules du Lac
Aantal verhalen: 17
Aantal gedichten: 31
Aantal miniaturen: 44

Aantal reacties: 279
Aantal keer bekeken: 990
Leden die fan zijn van Jules du Lac: 1
Mijn leuze luidt: Schrijven is leuk, leerzaam en lastig.
Als jonge vent heb ik, omdat ik schrijven toen al leuk vond, speciale schrijverscursussen gevolgd, zoals korte verhalen schrijven, Nederlandse taal, e.d.
Ondanks de ambitie om te schrijven, is er in het verleden weinig van gekomen. Reden is dat een drukke baan en een eigen zaak het tot voor kort verhinderd hebben om rustig te gaan zitten schrijven.
 
Na het behalen van mijn AOW-leeftijd ben ik nog altijd actief werkzaam in mijn bedrijf, maar heb nu wel meer tijd gekregen voor mijn passie en liefde om te schrijven. In het verleden heb ik een jongensboek geschreven, maar die is, ook vanwege mijn werk nooit uitgegeven.

Onlangs is een spannende roman van mij uitgekomen, getiteld: Het Palmeneiland, uitgegeven bij Uitgeverij Boekscout.
Het verhaal is  gebaseerd op nare, gewelddadige gebeurtenissen die een jonge vrouw tijdens haar gedwongen huwelijk heeft moeten ondergaan. Een vroegere schoolvriend gaat naar haar op zoek, maar ze lijkt van de aardbodem verdwenen. Tijdens zijn speurtocht beleeft hij heftige toestanden, onder meer op het vakantie-eiland Djerba (ook wel het Palmeneiland genoemd). Een gebeurtenis van jaren terug, die helaas ook nu nog vaak voorkomt.

Daarnaast heb ik op mijn website een aantal korte verhalen, columns en gedichten vermeld staan. Ik hoop er nog veel te kunnen maken, want schrijven vind ik een enorm mooie en boeiende hobby.