Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van Jules du Lac


Lid sinds: 4 september 2014
Laatste aanmelding: 20 augustus 2019

Profielfoto van Jules du Lac
Aantal verhalen: 25
Aantal gedichten: 36
Aantal miniaturen: 46

Aantal reacties: 326
Aantal keer bekeken: 1289
Leden die fan zijn van Jules du Lac: 0
Leuk dat je even mijn profiel wilt bekijken. Schrijven is leuk, leerzaam, en boeiend, vind ik. Maar soms ook lastig, zoals  bij taalkwesties, zinsconstructies, woorden zoeken, enzo. Maar dat is ook leuk. Schrijven geeft mij veel voldoening.
Omdat ik schrijven vroeger al leuk vond, heb ik speciale schrijverscursussen gevolgd, zoals korte verhalen schrijven, Nederlandse taal, e.d. Ondanks de ambitie om te schrijven, is er in het verleden weinig van gekomen. Reden was dat drukke werkzaamheden in een eigen zaak het verhinderden om rustig te gaan zitten schrijven.
 
Na het behalen van mijn AOW-leeftijd ben ik nog parttime werkzaam, maar ik heb nu wèl tijd voor mijn passie en liefde voor het schrijven. In het verleden heb ik een jongensboek geschreven, maar die is, ook vanwege mijn werk (nog) niet uitgegeven.
Enige tijd geleden is een spannende roman van mij uitgekomen, getiteld: Het Palmeneiland, uitgegeven bij Uitgeverij Boekscout.
Het verhaal is gebaseerd op nare, gewelddadige gebeurtenissen die een secretaresse van mij tijdens haar gedwongen huwelijk heeft moeten ondergaan. Een vroegere schoolvriend gaat naar haar op zoek, maar ze lijkt van de aardbodem verdwenen. Tijdens zijn speurtocht beleeft hij heftige toestanden, onder meer op het vakantie-eiland Djerba (ook wel het Palmeneiland genoemd). Een gebeurtenis van jaren terug, die helaas ook nu nog vaak voorkomt.

Daarnaast heb ik op mijn website http://www.julesdulac.nl een aantal korte verhalen, columns en gedichten vermeld staan. Sinds oktober 2017 plaats ik elke maandag een verhaaltje over mijn belevenissen tijdens mijn arbeidzaam leven als makelaar onder de titel Makelaarstory's, of blogs over van alles en nog wat, onder de titel:
Maandagblogs.
Ik hoop nog veel artikeltjes te schrijven, want ik vind het een enorm mooie en boeiende hobby.(y)