Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van Ronesh Jade


Lid sinds: 8 juli 2013
Laatste aanmelding: 9 februari 2019

Profielfoto van Ronesh Jade
Aantal verhalen: 178
Aantal gedichten: 25
Aantal miniaturen: 4

Aantal reacties: 697
Aantal keer bekeken: 3969
Leden die fan zijn van Ronesh Jade: 1

Terug van weggeweest, kom ik hier toch maar weer eens kijken en lees het volgende bij mijn profiel:

Ronesh Jade is niet hoe ik echt heet, maar ze is een karakter uit mijn oudere verhalen. Een jongedame waar ik veel ben van gaan houden en die door de jaren een echte persoonlijkheid is geworden. Haar officiële naam is Ronesh Jade Marshall en haar roepnaam is Jade. Ronesh is een deel van haar familienaam.

Bovenstaande klopt, alleen maakt Jade niet meer deel uit van mijn oudere verhalen. Integendeel, ik heb haar opgepoetst en opgefrist en haar de hoofdrol in het boek Wisselkind gegeven. Een boek wat na uitputtend redigeren naar verschillende uitgevers is gestuurd. Dat ik in spanning afwacht, kan ik niet zeggen. Eerlijk gezegd verwacht ik afwijzingen. Niet omdat ik niet in Wisselkind geloof, maar omdat ik vermoed dat er ook veel geluk bij komt kijken of een manuscript wordt opgepikt of niet.

Op dit moment ben ik bezig met een nieuw vervolgverhaal met als belangrijkste karakter een man die in Wisselkind een tikkeltje onderbelicht werd. Koningssmid is het verhaal van Patrick Clyde. De Mens die geen Mens is. Dat er in dit verhaal veel onbekende namen en termen zijn ben ik mij bewust. Daarom hieronder een woorden- en namenlijst.


Namen en woordenlijst Koningssmid (niet compleet)
Ashane Peri (Xindhi) – Een Xindhi-jageres, lid van de eerbiedwaardige amazones van Quanador en bekend bij gilde van de Witte Eenhoorn. Huurlinge en vriendin van Orchidee
Artemyce Iupeder – Oudste, dochter van Cius. Generaal
Chyx (Dayinns)– Leider
Cius Iupeder – Koning van Uhlimpau
Dayinn (Dhohain)– Land in de elfenwereld, hier wonen de Dayinns, de elfen die geen elfen zijn.
Dhohain – de wereld van de elfen. Hier liggen o. a Tir Na Nog, Dayinn en Quanador
De Donkere Tweeling’ (Uhlimpau)– Bijnaam van de tweeling-generalen Ereas en Artemyce Iupeder
Dwaalwegen – de wegen die de werelden verbinden.
Eraes Iupeder – Zoon van Cius, tweelingbroer van Artemyce en eveneens generaal
Hevastoce Iupeder - De Smid, één van de Oudsten. Neef van Cius Iupeder
Iamed Berhynde Eldoriz van Rashmanie. (Dayinns – Maliz (koning) van Rashmanië
Iamed Eldoriz van Rashmanië (Dayinns – Chyx (sheik, leider) van de Mohia. Neef van de Maliz Iamed Berhynde Eldoriz van Rashmanie.
Jibal Eldoriz van Rashmanië (Dayinn) – vader van Iamed en Norahi, broer van de Maliz
Khevile – paardenras uit Tir Na Nog
Maliz (Dayinns) – koning
Mhitujjul – gebied en stam in het Australië van een meer magische parallelle mensenwereld.
Mohia (Dayinn)– legioen wat de grenzen en de dwaalwegen beschermd. Ook vaak ingezet als lijfwachten en elitetroepen. Bewaken de vrede,
Mitripoli – hoofdstad van Uhlimpau
Nachtpieken – bergrug in Quanador
Norahi Marani Eldoriz (Dayinn) – zuster van Iamed,
Orchidee – Geheimzinnige jonge vrouw. Vormwisselaar, geschapen in de Droomwereld, gedroomd door een machtige onbekende magiër. Metgezel van Ashane. Haar naam is een ruwe vertaling van haar echte naam. Onuitspreekbaar.
Quanador ( Dhohain) – thuisland van de Xhindi ligt op de elfenwereld Dhohain
Rashmanië  (Dhohain)– land in Dayinngebied, hier heerst maliz Iamed Eldoriz
Reyan Tibbohara - Reiziger over de Dwaalwegen. Vriend en vertrouweling van Pat. Afkomstig van Atlantis.
Uhlimpau – De oudst bekende wereld. Woonplaats van een volk wat geregeerd wordt door de ‘Oudsten’ – de koninklijke familie met Cius Iupeder als koning.
Uhlimpaui – inwoners van Uhlimpau
Xindhi – Zogenaamde zwarte elfen. Volk met onzichtbare kleuren.

 


Tja, veel valt er niet meer over mij persoonlijk te vertellen - maar je zult zien dat ik best weer veel weet te vertellen.

Ik ben een vrouw van eind veertig en ik schrijf. Verhalen, soms gedichten en af een toe een artikel. Verdere hobby's zijn onder andere lezen, films, fotograferen en paardrijden. Daarnaast heb ik veel belangstelling voor de natuur, (sociale) geschiedenis,  en de wereld om mij heen.

Favoriete boeken zijn die van Tad Williams, Robin Hobb, Terry Pratchett, Roger Zelazny, Robert Heinlein, George R.R. Martin en nog een stel. Verder lees ik wel eens een detective, een historische roman en - durf ik het toe te geven? - een chick-lit. Maar alleen als die geschreven is door Jill Mansell.

Favoriete boeken die niet van bovenstaande schrijvers zijn: Het Jang-fenomeen van Tanith Lee, Droomslang van Vonda McIntyre en De Heksen van Karres van James Schmitz.

Films? Teveel om op te noemen. Een paar favorieten zijn Groundhog Day, Pans Labyrinth, Dogma en Galaxy Quest. Filmseries: Star Trek, Harry Potter, Lord of the Rings, X-men (eigenlijk veel van Marvell) en the Hunger Games.
Muziek? David Bowie, Queen, Sting en the Police, Live!, P!nk, Daniel Lohues, Billy Joel en Adam and the Ants - om maar wat te noemen. Maar ook klassiek als Peer Gynt, Prins Igor en veel waar ik geen naam aan kan koppelen. O, en  musicalmuziek.

Nog even over de foto's voor wie daar belangstelling voor heeft kijk gerust eens rond op mijn en mijn zus Windes website nimletters.nl - hij is nog in aanbouw.