Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van miesje11


Lid sinds: 8 mei 2013
Laatste aanmelding: 8 mei 2019

Profielfoto van miesje11
Aantal verhalen: 59
Aantal gedichten: 0
Aantal miniaturen: 4

Aantal reacties: 188
Aantal keer bekeken: 3507
Leden die fan zijn van miesje11: 1

Wie ik ben? 
Ik ben een import. Ik kom uit 'a land down under' en heb me over de jaren heen met veel vallen en opstaan eindelijk weten aan te passen aan de Nederlandse cultuur en maatschappij.

Waar ik van hou? 
Ik kom uit Adelaïde, Zuid Australië waar in de jaren zeventig de Adelaide Festival Theater werd gebouwd, een enorm complex dat speciaal voor kunst en cultuur bestemd was. Mijn moeder nam mijn zus en ik al op jonge leeftijd mee naar allerlei concerten, musicals, opera’s, rock concerten, ballet, Ierse volksdansen, maar ook naar veel verschillende toneelstukken.


Mijn smaak qua muziek is zeer breed. Ik hou bijvoorbeeld van Simon and Garfunkel, Cat Stevens, Ralph McTell, Joni Mitchell, Neil Diamond, ABBA, Celtic Woman, The Dubliners, Clannad, Mary Black, Will Smith, Michael Jackson, Queen, Marco Borsato, Aerosmith om een paar namen te noemen. Verder draai ik ook graag Gospelmuziek. Michael W. Smith is daarvan een absolute favoriet.


Ik lees heel veel, maar liever voornamelijk biografische boeken en dan alleen in het Engels. Mijn lievelingsauteurs zijn o.a. Antonia Fraser, Anne Somerset, David Starkey, Eleanor Herman, Alison Weir, Michael Farquhar en Leslie Carroll.

Verder ben ik moeder van drie volwassen kinderen in de leeftijd van 25, 22 en bijna 20 jaar. Eén is getrouwd en moeder van een dochtertje, en de andere dochter woont samen. Mijn zoon van 19 stof ik één keer per week af met een swiffer als hij zijn slaapkamer weer eens noodgedwongen uit moet komen om te eten.
Ik ben al 27 jaar gelukkig samen met mijn man. We wonen in een huis met uitzicht over de weilanden en mijn buren zijn twee hinnikende paarden. Wat wil een mens nog meer?

Ik ben zeer leergierig en ook erg nieuwsgierig naar de persoon achter het uiterlijk. Ik deed heel lang vrijwilligerswerk in een zorginstelling voor ouderen en dat beviel me prima, zeker omdat ze zoveel verhalen te vertellen hebben.

Voor de rest heb ik twee katten uit het asiel. Eén is bijna kaal omdat hij zijn haren er telkens uittrekt en de ander zie je bijna nooit omdat hij zo bang is.
Dat was het dan. Wie nog meer wil weten kan me altijd een PB sturen!    

"Essentieel voor iemands gevoel voor humor is of hij altijd bereid is om zichzelf te lachen."

G. Bradford