Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van Marko Jablan


Lid sinds: 26 maart 2013
Laatste aanmelding: 24 december 2018

Profielfoto van Marko Jablan
Aantal verhalen: 74
Aantal gedichten: 0
Aantal miniaturen: 0

Aantal reacties: 3
Aantal keer bekeken: 3805
Leden die fan zijn van Marko Jablan: 1


Hier ben ik niet zo actief als op http://markojablan.eu, omdat ik meestal meer dan 3000 woorden nodig heb.
Van Florian staan hier de eerste, oorspronkelijke hoofdstukken online, van Over de Grens een losse toegift. Beide lange verhalen zijn in een bijgewerkte versie als boek verkrijgbaar. Samen met Wolfgang en Robin vormen ze een trilogie rond het thema 'onverwachte familie', al zijn de drie verhalen totaal verschillend qua stijl, spanning en opzet. De andere overeenkomsten zijn de taboe-onderwerpen in elk verhaal plus een hoopvol einde. Of meer filosofisch: de schaduwen uit het verleden...
Het 'lang' mag je letterlijk nemen. De leestijd voor Florian schijnt 58, voor Over de Grens 21 en voor Wolfgang en Robin 18 uur te zijn. Lang genoeg om je erin te verliezen en de wereld opzij te schuiven.


Wolfgang en Robin > http://www.webtales.org/?menu=webtale&werk=58287
Een echtpaar vangt een jongen op en gaat op zoek naar zijn verder familie. Met een goede afloop! Ondanks dysfunctionele hoofdpersonen, een trouwerij, een begrafenis, een ziekenhuis en ander leed, dat het leven nu eenmaal te bieden heeft. Wie van muziek houdt, vindt bij elk hoofdstuk een passende titel. Aflevering 37 of hoofdstuk 58 is voor mijzelf de reden om dit verhaal compleet op deze site te plaatsen, in de originele versie, want tot nu toe is het niet gelukt om met de taalwals en het stijlstrijkijzer er overheen te gaan. Komt goed ... ooit.


Florian > http://www.webtales.org/?menu=webtale&werk=24532
„Voor het geval je het niet opgevallen is, zijn er bij mij ook een paar dingen veranderd. Mijn moeder heeft voor haar vriend gekozen, ik ben verhuisd en moest iedereen achterlaten om hier in een onbekende, nieuwe stad, helemaal alleen in een ander gezin mijn plek te vinden, nieuwe vrienden te zoeken, mijn vader te leren kennen – en geloof mij, die is ook anders dan ik dacht – en daar bovenop ben ik voor het eerst van mijn leven echt verliefd ... Begin bij mij niet over wat voor veranderingen het leven soms biedt.“


Over de Grens > Bonus bij dit verhaal > http://www.webtales.org/?menu=webtale&werk=62006
Sinds de zomer van 2010 weet de veertienjarige Leon, dat hij homo is. Momenteel is hij verliefd op Pjotr uit zijn handbalteam en zover om de volgende stap te doen. Pjotr woont in hetzelfde dorp in het Münsterland, de vijftienjarige ziet Willem en Igor als zijn reserve ouders. Igor is lang geleden voor de oorlog in zijn geboorteland gevlucht en in Nederland Willem tegengekomen. Willem heeft voor Igor familie en vrienden achter zich gelaten, waaronder jeugdvriendin Karin, met wie hij een bijzondere band had. Karin is getrouwd met Jeroen. Het laatste jaar hebben ze hun zoon Mark van zeventien zien veranderen. De gymnasiast en hobbypianist trekt zich vaker terug in zichzelf en is minder vrolijk dan vroeger. Desondanks staat hij er goed voor en lijkt zijn diploma binnen handbereik. Wanneer Karin volledig onverwacht Willem terugziet in een zalencentrum, komt alles in beweging.