Welkom op Web Tales

De meest innovatieve schrijverswebsite in de Nederlandse taal


Profielpagina van P_Westdijk


Lid sinds: 21 augustus 2011
Laatste aanmelding: 11 februari 2019

Profielfoto van P_Westdijk
Aantal verhalen: 24
Aantal gedichten: 0
Aantal miniaturen: 3

Aantal reacties: 82
Aantal keer bekeken: 4194
Leden die fan zijn van P_Westdijk: 1
Nieuwsgierig naar mij? Ach, laat ik maar een poging wagen voor een persoonlijke tekst. Om minuten later er met op het toetsenbord rustende vingers er achter te komen dat het toch wel iets lastiger blijkt te zijn. Niet dat ik niet weet wat ik allemaal kan schrijven, maar de vraag sluimert meer van hoeveel ik over me zelf prijs geef. Laat ik de nieuwsgierigheid naar het personage achter P_Westdijk maar een klein beetje bevredigen. Met de nadruk op een klein beetje omdat een beschrijving van me zelf achterwege zal blijven. Ik acht het namelijk van geen enkel belang voor de lezer van mijn geposte verhalen of achtergelaten reacties.

Geboren in een jaar dat volgens de Chinese astrologie aan de draak toe behoord. Het element dat blijkbaar aan het jaar 1977 is verbonden bestaat uit vuur. Voor een korte tijd heb ik me geïnteresseerd over wat ik over dit onderwerp op het internet kon vinden. Alleen als ik eens rond me heen kijk terwijl ik aan het typen ben dan lijkt de beschreven personage eigenlijk weinig op dit lid van Web Tales. Natuurlijk vind ik er wel wat herkenbare zaken in terug of misschien hoop ik dat juist wel. De werkelijkheid valt voor mijn gevoel toch wat tegen met wat ik heb gelezen. Het is voor andere draken te hopen dat uitzonderingen de regel bevestigen.

Korte verhalen van mijn hand zullen op onregelmatige momenten op deze site verschijnen. Misschien dat sommigen ervan worden herkend. Het laatste is heel goed mogelijk. Op Verhalensite hebben er een aantal van gestaan, voor Dirk Schippers stopte, terwijl ik ook op een andere site actief ben. Hoe zich dat in de toekomst zal ontwikkelen is een vraag waar ik geen antwoord op heb. Wat ik wel ga doen is deze hobby bekronen met een boek. Het schrijven van een langer verhaal blijkt toch echter een aparte kunst te zijn dat op momenten weinig gemeen heeft met een kort verhaal, waarin je immers zoveel kan weg laten. Het zal dan ook nog wel een tijd duren voor je hier iets van verneemt. De uitwerking ervan vergt de nodige tijd. Om daarna er nog meer tijd in te gaan steken om het te herschrijven. Soms op basis van mijn eigen bevindingen, maar je eigen verhaal beoordelen valt me niet altijd gemakkelijk en daarom zal ik hierbij de nodige feedback kunnen gebruiken. Al wil ik het verhaal eerst in concept af hebben voor ik begin met het insturen van delen.

Schrijven is voor mij meer dan een uitlaatklep. Het is een heerlijke hobby, waarbij mijn fantasie overuren maakt. Het genre zal vooral uit fictie bestaan. Soms bevatten zij sterk gedramatiseerde stukjes uit mijn persoonlijke belevenissen op deze planeet, maar dat zal vooral herkenbaar zijn voor diegenen die mij na staan. Vaker zijn het complete verzinsels.
Om me verder te ontwikkelen probeer ik met wisselend succes ook opbouwende feedback bij verhalen achter te laten, die mijn aandacht hebben getrokken. Ik laat me daarbij minder leiden door wie de schrijver of schrijfster is, dan wel het genre en of de titel me aanspreekt. Zelfs een goede schrijver kan immers een mindere dag hebben en iets insturen dat onder zijn of haar gebruikelijke niveau is. Ik neem daarbij me zelf graag als voorbeeld. Als ik niets kan bedenken om in een reactie achter te laten waarmee je als schrijver uit de voeten kan dan zal ik er in de meeste gevallen voor kiezen om niets te doen.
[AlleenLeden]
Oh, de P staat trouwens voor Pierre. Mijn naam is Pierre Westdijk.