Structuur


Geschreven door mobar
30 mei 2016 02:35
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 1 min.
Aantal keer gelezen: 3 Aantal reacties: 0
Aantal leden : 0
Dit werk werd ingediend als schrijfprikkel

Structuur

Maandenlang heeft ze video's bekeken. De beelden flitsen nog door haar hoofd. De mensen op straat. Ze moet nog veel verhalen schrijven. Ze loopt nog eens door de kamer om daarna terug te keren bij het dressoir. Een lade wordt voorzichtig opengeschoven. Een enveloppe siert de bovenkant van een stapeltje papieren. Haar handen trillen, maar ze doet het uiteindelijk toch.

Buiten begint het te regenen. Ze loopt naar de bank, ploft met een zucht in een gemakkelijke zithouding en probeert haar nieuwe telefoonnummer te onthouden. Haar huidige telefoon staat in de slaapkamer vlakbij het balkon. Ze heeft het toestel in het donker afgestoft. Nu rinkelt het en ze laat het rinkelen. Ze geeft een insect een vrije vlucht door het slaapkamerraam op een kier te zetten. Even de vrije wereld in en dan en een zuchtje wind ergens anders naar het zuiden van de stad.

Heer kleren liggen uitgezocht op het wandkleed dat op de vloer ligt. Het t shirt drukt strak tegen haar borsten. Ze gaat terug naar de spiegel om de tekst te ontrafelen. Achter haar flitsen televisie-beelden door de donkere kamer. Ze draait zich om, om het toestel uit te zetten. De kamer is schoon. Het is een kamer die nog nooit eerder door een vrouw was schoongemaakt. Ze houdt van structuur. Ze trekt de gordijnen dicht. Ze lacht even in haarzelf. De gordijnen raken elkaar in het midden, dicht tegen elkaar.


 


 


 


© mobar. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
vorig werk van deze gebruiker
previeous
vorig werk in de lijst
vorig Miniatuur
volgende werk van deze gebruiker
volgende
volgend werk in de lijst
volgende
volgend Miniatuur
volgende