Zomeravond


Geschreven door kees niesse
24 augustus 2016 17:45
Categorie: Algemeen

Leestijd: ca. 2 min.
Aantal keer gelezen: 3 Aantal reacties: 0
Aantal leden : 0
 
                                                                Zomeravond
 

Het is een lekkere warme zomeravond. De zon was pas onder gegaan. Schitterend was nog de verlichte noordelijke hemel en haar oranje veder bewolking. Op straat werd het al stil. Henk was in zijn kamer en zat bij het venster naar buiten te kijken. Opeens hoorde hij de deur van buurvrouw Carla opengaan en zag een meisje naar buiten komen. Het was een mooi meisje van ongeveer achttien jaar, slank en blond. Wie zou dat zijn?, dacht hij. Toen zijn vrouw Ingrid een kopje koffie kwam brengen vroeg hij aan haar wie dat meisje was. Ze vertelde, dat het Denise was, die een week zou oppassen en de hond en kat van Carla zou verzorgen.
 
Ingrid ging weer naar de huiskamer en zette de televisie aan, maar Henk was zo nieuwsgierig, dat hij bij het venster bleef staan. Ook het meisje stond daar nog. Wat was ze mooi. Hij kon zijn ogen niet van haar afhouden. Ze droeg een korte lichtgroene rok, net boven haar knieën en een lichtblauw jumper. Had lang blond krullend haar, werkelijk een pracht verschijning.
Ineens zag hij een jongeman aan komen lopen, niet veel ouder dan het mooie meisje.
Zij maakte aanstalten naar binnen te gaan, maar werd net op tijd aangesproken door de jongeman, knap van uiterlijk en donker achterover gekamd krullend haar.
 
Hij vroeg haar of ze hem aan een vuurtje kon helpen, want zijn pijp was uitgegaan. Ze antwoordde, dat ze een doosje lucifers zou halen. Intussen was hij bezig de tabak in zijn pijp te stoppen. Daar kwam ze weer aan en reikte hem een doosje lucifers aan. De jongeman deed zijn handelingen zo langzaam mogelijk om maar bij haar te zijn.
Kom jongeman schiet op met die pijp aansteken en geef mij dat doosje terug. Hij reikte haar dat doosje aan en wilde doorlopen en zei haar gedag.
Net dat hij wilde doorlopen riep ze hem terug en vroeg ze hem binnen te komen om wat te drinken. Hij volgde haar de woning in en de deur ging dicht.
Henk had het allemaal gehoord en gezien. Hij kreeg een vers bakkie koffie van zijn vrouw en vroeg of Denise al naar binnen was gegaan.
 
Henk zei, dat ze die gozer mee naar binnen had genomen en dat het geen zuivere koffie was. Carla zou dat nooit goed gevonden hebben. Henk en Ingrid gingen even later  naar de slaapkamer. Toen ze in bed lagen hoorde Henk het bed van Carla kraken en kreeg ook zin, maar Ingrid draaide zich om en zei welterusten. Pokken wijf, dacht hij.
 
 Kees Niesse
 
 
 

 

© kees niesse. Dit werk blijft te allen tijde eigendom van de auteur. Zonder zijn/haar toestemming mag dit werk niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan lezen.
Nota:
vorig werk van deze gebruiker
previeous
vorig werk in de lijst
vorig Verhaal
volgende werk van deze gebruiker
volgende
volgend werk in de lijst
volgende
volgend Verhaal
volgende